COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 839 851 INFECTAȚI 323 469(+1787)   TRATAȚI 302 147     DECESE 7386(+40 )  Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2954
Puterea stiri: 6906
Coronavirus stiri: 7669

Cartea unui istoric și politolog moldovean a fost publicată la Moscova

3 mai. 16:00   Societate
2227 1

Noua carte a celebrului istoric moldovean, politologul Veaceslav Matveev "Saga despre Zeul-Taur" a fost publicată la Moscova la editura "Мир Софии", relatează Noi.md.

În această monografie sînt prezentate studii conceptuale ale istoriei sacre a omenirii, este efectuată o analiză detaliată a rolului tradițiilor și doctrinelor religioase în formarea umanității moderne.

Multe capitole ale cărții sînt dedicate istoriei Moldovei, esenței sacre a Patriei noastre, misterelor ei. În cartea aste analizat și simbolismul zimbrului, bourului, taurului în Principatul Moldovei și în alte tradiții ale lumii.

Cartea "Saga despre Zeul-Taur" prezintă interes pentru un cerc larg de cititori, precum și pentru cercetători ai istoriei Moldovei, istoriei religiilor, pentru filosofi și cercetători ai religiei.

Cartea poate fi citită pe site moldovenii.md.


Veaceslav Matveev s-a născut în 1967 la Chișinău. A absolvit Facultatea de Istorie a Universității Pedagogice de Stat ”I. Creangă” din Chișinău

Are o serie de publicații despre istorie, geopolitică, istorie a religiei, mitologie, indologie, zoroastrianism, creștinism și creațiile lui M. Eliade.

Anterior, a condus Centrul de Cercetare a Tradițiilor Religioase din Duma de Stat a Rusiei, a fost consilier al vicepreședintelui Dumei de Stat a Federației Ruse (1996-2005) și a fost redactor-șef al revistei ”Voshod” (Восход). A fost consultant științific al Fundației ruso-indiene (Moscova).
În prezent, este președintele Consiliului de Administrație al Fundației de studiere a civilizației indo-europene "Mercuriu" din Chișinău, înființată drept o comunitate de cercetare în scopul studierii și extinderii problemei studiilor indo-europene (președinte al Consiliului de administrație). Este membru al mai multor organizații publice și comunități științifice din Rusia și Europa.

Subiectul cercetărilor sale este istoria generală, geopolitica, filosofia, istoria religiilor, etnografia, istoria indo-europenilor, formarea lor spirituală, credințele și tradițiile lor sacre.

Veaceslav Matveev are peste 450 de publicații și articole științifice în publicații și reviste de top din Rusia, Moldova, India și Europa. Unele dintre ele sunt publicate pe site-ul Noi.md, în secțiunea Analitica.

Lista celor mai importante lucrări științifice:

Cărți:
"Проблема этатизма в ранневизантийской общественно политической мысли".

"Probleme ale timpului istoric în filosofia tradiționalismului" (Проблемы исторического времени в философии традиционализма);

"Viața și activitatea socială a lui Vladimir Purișkevici" (Жизнь и общественная деятельность Владимира Пуришкевича);

"Principalul mit indo-european" (Основной индоевропейский миф) – aceasta este teza de doctor, realizată la Institutul de Studii Orientale din Moscova.

”Saga despre Zeul-Taur”

Veaceslav Matveev a fost decorat cu titlul onorific „Om Emerit".

https://moldovenii.md/resources/files/documents/5/c/5c1daa97707c09cc6c6263616ae4e5f8_473.pdf

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽