X 

Care plăci au dispărut de la Centrul Mamei și Copilului din Chișinău și ce era pe ele

19 apr. 2021,, 13:00   Societate
4346 2

În timpul reparațiilor cosmetice la Centrul mamei și copilului de la Chișinău au dispărut plăcile, pe care scria în limba rusă și moldovenească că acest centru a fost construit în anii 80 ai secolului trecut cu banii colectați în timpul unui „subotnic” unional.

Acest lucru a fost declarat de președintele Consiliului de Coordonare a Compatrioților Ruși Alexei Petrovici, vorbind în cadrul programului „Mecanism de acțiune cu Elena Levițkaia-Pahomova, relatează Noi.md.

El a explicat că comsomoliștii din întreaga URSS au lucrat o zi de sîmbătă gratuit pentru ca la Chișinău să fie construit Centrul mamei și copilului în care au fost salvate zeci de mii de vieți.

„În memoria construcției Centrului mamei și copilului de la Chișinău cu banii colectați în cadrul unui subotnic comsomolist unional, în apropierea clădirii au fost instalate două plăci: în limba rusă și în limba moldovenească. Dar în timpul reparațiilor cosmetice, ambele plăci au dispărut. Și astăzi nimeni nu își va aminti că membrii Komsomolului de la Tașkent, Așhabad, Minsk, Moscova, Leningrad și alte orașe ale URSS au lucrat pentru a dona Chișinăului o astfel de clădire. Există zeci de astfel de povești despre asistența acordată republicii noastre în epoca sovietică”, a spus Alexei Petrovici.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?