X 
Incendii stiri: 684
Cazul Șor stiri: 579
Preşedintele stiri: 3722

Cancelaria de Stat poate să numească director interimar la ASP

23 aug. 2019,, 13:20   Societate
2587 0

Cancelaria de Stat urmează să numească un director interimar la Agenția Servicii Publice (ASP). Modificările care oferă acest drept au fost publicate în Monitorul Oficial și intră în vigoare de astăzi, 23 august.

Astfel, noile reguli stabilesc că în cazul vacanței funcției de director, Consiliul Agenției, în termen de 60 de zile, va organiza concursul de selectare a acestuia. Pînă la numirea directorului selectat în urma concursului, fondatorul va desemna o persoană care va exercita temporar această funcție. Fondator al ASP este Guvernul, care a delegat exercitarea acestei funcții Cancelariei de Stat, scrie Bizlaw.

Amintim că, Agenția Servicii Publice a fost creată în 2017, prin reorganizarea Întreprinderii de Stat ”Centrul Resurselor Informaționale de Stat ”Registru” și fuziunea cu Întreprinderea de Stat ”Camera Înregistrării de Stat”, Întreprinderea de Stat ”Cadastru”, autoritatea administrativă din subordinea Ministerului Justiţiei ”Serviciul Stare Civilă” şi autoritatea administrativă din subordinea Ministerului Economiei ”Camera de Licenţiere”. Director al ASP a fost numit Serghei Răilean, care a fost eliberat din funcție în data de 25 iulie.

Totodată, autoritățile au stabilit expres în hotărîrea de constituire a Agenției că în absența directorului pe alte motive decît vacanța funcţiei, atribuţiile acestuia vor fi exercitate de către unul dintre directorii adjuncți, desemnat prin ordin al directorului conform modului de înlocuire a acestuia. Potrivit autorilor, astfel s-au instituit stipulări predictibile privind asigurarea exercitării atribuţiilor directorului, în situaţia în care acesta absentează, pe alte motive decît vacanţa funcţiei.

Alte modificări vizează faptul că directorul Agenției va stabili domeniile de activitate ale adjuncților, precum și modul de înlocuire a acestora. Totodată, denumirea funcției de vicedirector a fost înlocuită cu director adjunct.


Directorii adjuncți sînt desemnați de Consiliul Agenției, la propunerea directorului. În prezent, aceste funcții sînt deținute de Vitalie Ciolac și Iulia Petuhov.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre decizia de a confisca mașina șoferilor care conduc în stare de ebrietate?