COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Călătorii din R. Moldova vor cere un nou tip de autorizații pentru a intra în Spațiul Schengen

Călătorii din R. Moldova vor cere un nou tip de autorizații pentru a intra în Spațiul Schengen

În 10 luni Uniunea Europeană va introduce un nou filtru de securitate pentru cetățenii a peste 60 de țări care se bucură în prezent de regimul fără vize în cazul călătoriilor scurte, inclusiv Republica Moldova.

Astfel, deținătorii de pașapoarte moldovenești care intenționează să călătorească într-o țară ce face parte din Spațiul Schengen vor avea nevoie de autorizații de călătorie, pe care vor putea să le obțină online, indiferent de scopul călătoriei. Măsura va fi aplicabilă cu începere din 1 ianuarie 2021, scrie mold-street.com.

Sistemul European de Informare și Autorizare a Călătoriei, cunoscut drept ETIAS, a fost elaborat în special pentru a lua în evidență toate persoanele care intenționează să intre în Spațiul Schengen și cei care vizitează un stat Schengen.


Noul registru va permite intrarea doar celor care se conformează condițiilor prevăzute de acordurile privind regimul fără vize cu statele terțe.

Potrivit oficialităților UE, în acest mod organele competente vor cunoaște din timp vizitatorii înainte ca aceștia să ajungă într-o țară din Spațiul Schengen și cele afiliate Acordului Schengen, facilitînd reținerea criminalilor și prevenirea intrării în cazul persoanelor nedorite.

În primele șase luni din momentul intrării în vigoare ETIAS va fi opțional, iar din iulie 2021 înregistrarea în sistemul respectiv va fi obligatorie. Cei care nu vor obține autorizația de călătorie nu vor putea intra nici în țările Spațiului Schengen și nici în cele patru state care au depus oficial cereri de aderare la el, inclusiv România.

Procesul de cerere online a fost conceput pentru a fi accesat fără probleme și cît mai simplu. Astfel, nu va fi nevoie ca solicitantul să meargă la o ambasadă sau consulat.

Scutirea de vize ETIAS va permite călătorilor să intre în spațiul Schengen pentru sejururi pe termen scurt, de pînă la 90 de zile, pentru turism sau afaceri. Vizitatorii se pot deplasa liber între țările Schengen deoarece nu există granițe interne în zonă.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load

Arhivă de ştiri