X 
Coronavirus stiri: 8130
Obiectiv european stiri: 326
Criza energetică stiri: 931

Bloggerul Ion Harghel se întreabă de ce procurorii nu au mers cu percheziții și la fostul deputat Iurie Reniță

14 iun. 11:41   Societate
2402

Bloggerul Ion Harghel, cel la care oamernii legii au efectuat recent percheziții, în dosarul „kuliok”, spune că acțiunile Procuraturii în acest caz sînt total nejustificate și abuzive.

Bloggerul se întreabă de ce procurorii nu au mers cu percheziții și la fostul deputat Iurie Reniță, cel care a publicat imaginile din timpul discuțiilor dintre Vladimir Plahotniuc și Igor Dodon.

"Procurorii au comunicat că de la mine în spațiul public au venit înregistrări. Din cîte cunoaștem în spațiul public imaginile din acea zi au apărut în două etape. Primul calup de imagini au fost publicate de Publika TV: cînd Dodon, Iaralov și Plahotniuc vorbeau despre federalizarea R.Moldova. Mai apoi Iurie Reniță, fostul deputat al blocului ACUM, a publicat imagini video în premieră cu celebrul "kuliok".

Urmînd logica procurorilor de a mă verifica pe mine dacă nu cumva sînt alte informații legate de dosar, logica lor spune că dl Reniță trebuia demult să fie percheziționat, poate și Lilian Carp, care l-a asistat la un moment dat. Percheziții trebuiau efectuate și la Publika. Nu cred că poți să dai buzna așa", a relatat Ion Harghel în cadrul unei emisiuni la postul N4.

Bloggerul mai spune că în mod normal trebuia să fie audiat inițial ca martor. "Dacă ei ar fi deținut probe care să demonstreze că eu cunosc mai mult decît ceea ce le-am spus, atunci poate erau justificate acțiunile lor".


Menționăm că săptămîna trecută procurorii anticorupție au descins cu percheziții la Ion Harghel, blogger și activist pe timpul guvernării democrate.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав