COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 849 435 INFECTAȚI 328 000(+906)   TRATAȚI 306 269     DECESE 7497(+38)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2957
Puterea stiri: 6792
Coronavirus stiri: 7610

Blocul nou al spitalului din Vorniceni riscă să stea încuiat

17 sep. 12:00   Societate
1365 0

Un bloc al spitalului din Vorniceni, renovat acum 7 ani și inaugurat cu mare fast, ar putea să nu își mai deschidă ușile pentru pacienți.

Ministra Sănătății a declarat că urmează să fie făcute mai multe expertize și abia după va fi anunțată o decizie, transmite Știri.m cu referire la Tv8.md.

O anchetă jurnalistică, realizată acum un an, scotea la iveală pereți fisurați, afectați de mucegai, și mobilier ce începea să se distrugă, din cauza trecerii timpului.

Deși am vrut să vedem cum stau lucrurile la momentul de față, unul dintre vicedirectorii instituției nu ne-a permis să intrăm pe teritoriu. A motivat că trebuie să avem un act permisiv de la Ministerul Sănătății.

Un bloc al spitalului de ftiziopneumologie din Vorniceni, în care puteau fi tratați peste 200 de bolnavi, pustiește deja de mai bine de 7 ani. Ușile instituției medicale au fost deschise de rareori. Prima dată a fost atunci cînd oficialii au tăiat cu mult fast panglica roșie, anunțînd deschiderea spitalului.


Era luna noiembrie, anul 2014, iar ministru era Andrei Usatîi. Deși a fost renovată în totalitate, clădirea continuă să fie nefuncțională.

Ministra Sănătății, Ala Nemerenco, a declarat că expertizele tehnice au arătat că blocul este avariat din motiv că nu au fost respectate normele corespunzătoare atunci cînd s-a făcut reparația, dar urmează să mai fie făcute verificări.0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽