COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 826 262  INFECTAȚI  313 849(+1407)   TRATAȚI 294 229     DECESE 7172 (+34)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2946
Puterea stiri: 6730

Ministerul Sănătății nu poate sancționa asistenta ce colecta bani de la pacienți pentru seringi

17 sep. 09:39   Societate
7281 5

Cu referire la cazul de colectare a banilor în Spitalul Raional Caușeni, Ala Nemerenco a venit cu o recomandare ,,să demită cu îndrăzneală așa cadre medicale, iar dacă e cumva și administrația implicată în această “colectare” deschisă de “fonduri”, să aibă curajul să-și dea demisia și superiorii la pachet cu asistenta” transmite Noi.md cu referire la unimedia.info.

„Cu referire la cazul de colectare a banilor în Spitalul Raional Caușeni. Este inadmisibil ca așa ceva să se petreacă într-o instituție medicală și nu este de loc o soluție potrivită ca spitalul să se limiteze doar la o mustrare. Aș recomanda spitalului să demită cu îndrăzneală așa cadre medicale, iar dacă e cumva și administrația implicată în această “colectare” deschisă de “fonduri”, să aibă curajul să-și dea demisia și superiorii la pachet cu asistenta. Cu regret, Fondator al spitalului este Consiliul local și Ministerul Sănătății nu poate aplica nicio măsură de pedeapsă, decît să trimită materialul video la CNA ca să intervină. Aș ruga respectuos atît colegii, cît si pacienții să nu tolereze sub nicio formă plățile pentru servicii, consumabile, medicamente, de “mulțumire” și “condiționare”.”, a menționat Ala Nemerenco pe pagina sa de facebook.

Asistenta medicală, filmată în timp ce adună bani de la pacienți pentru a cumpăra seringi, a fost sancționată disciplinar, anunță administrația instituției medicale, în care activează aceasta. Despre acest caz, la fel, au fost sesizate Procuratura raionului Căușeni și Inspectoratul de Poliție Căușeni.

Administrația spitalului anunță că asistenta medicală a fost identificată și a fost suspendată din serviciu pe termenul anchetei de serviciu.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽