Coronavirus stiri: 8213
Obiectiv european stiri: 316
Criza energetică stiri: 931

BAC 2022: Elevii, puși în difcultate la examenul la limba engleză

13 iun. 11:56   Societate
1866

La data de 10 iunie, elevii claselor a XII-a au susținut examenul la limba engleză. Unul dintre itemii testului i-a pus în dificultate pe elevi, motiv pentru care contestațiile nu au întîrziat să fie depuse.

În subiectul al treilea, care ține de civilizație, elevii au avut cerința de a scrie un eseu despre un oraș dintr-o țară vorbitoare de limba engleză, dar acest oraș să nu fie capitală: „Write an article about any city/town from an English speaking country but a capital city”. Elevii au comunicat că formularea „but a capital city” a fost neclară și au întîmpinat dificultăți aici.

„În data de 10 iunie, elevii au susținut examenul la limba străină, au fost transmise 8.464 de teste, dintre care la engleza 6.416. Conform regulamentul au fost scutiți 1.212 elevi, dintre care 1.088 la engleză. Testele sînt elaborate de Agentia Națională de evaluare, iar acces la conținut l-au avut doar elevii. Din ce au comunicat elevii, unul din itemii testului a fost foarte în velur și a dus în eroare mulți elevi, nu s-a înțeles pînă la urmă. Cel mai probabil, la acest test vom avea multe solicitări de reevaluare, dar acest lucru îl vom cunoaște după 26 iunie, cînd vom avea acces la teste” adeclarat astăzi șeful-adjunct al Direcției Generale Educație, Tineret și Sport (DGETS), Andrei Pavaloi.

Peste 1500 de elevi au fost scutiți de examenul la limba străină, deoarece au nota 10 din oficiu.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав