AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 463 411  Au ieșit 376 787​  Au rămas 86 724     Mai multe detalii
Eurovision stiri: 393
Transnistria stiri: 903
Criza energetică stiri: 728

Avocatul lui Vasile Costiuc a cerut recuzarea judecătorului

14 ian. 15:30   Societate
1462 0

Procurorii anticorupție au cerut, vineri, mandat de arestare preventivă pe 30 de zile, pe numele a doi învinuiți, în dosarul terenurilor de la Durlești. Unul dintre făptași este fostul deputat PDM, Veaceslav Nedelea, care a activat în calitate de primar interimar și ar fi avut rolul de organizator al grupului, al doilea vizat este președintele Partidului Democrația Acasă, Vasile Costiuc, care ar fi participat la tranzacții fictive și arest la domiciliu pentru interpusa Elena Baraboi.

Aceasta din urmă cooperează cu organele de urmărire penală și recunoaște circumstanțele faptei. Dosarele sînt examinate la Judecătoria Chişinău, sediul Ciocana. Avocatul lui Vasile Costiuc a cerut recuzarea judecătoarei Alina Gorceag, transmite Noi.md cu referire la anticoruptie.md.

Portalul Anticorupție.md a scris anterior despre schema infracțională de deposedare a Primăriei orașului Durlești de terenuri, care a fost pusă în aplicare în perioada anilor 2005–2007.

Astfel, în urma acțiunilor ilegale ale funcționarilor publici din cadrul Consiliului și Primăriei orașului Durlești, municipiul Chișinău, administrația publică locală a orașului Durlești a fost deposedată de 25 terenuri, cu suprafața totală de 1,5442 hectare, în valoare de 7.750.751 de lei.

În cadrul aceleiași cauze penale, în noiembrie 2021, a mai fost reținută fiica fostului primar de Durlești, Nicolae Crudu, Diana, secretară de stat în cadrul Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului în Guvernul Maia Sandu. Diana Crudu se află în prezent în arest la domiciliu, pe un termen de 30 zile.


Acțiunile de urmărire penală în acest caz continuă sub conducerea Procuraturii Anticorupție.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce este familia?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав