AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 471 287  Au ieșit 387 046   Au rămas 84 241     Mai multe detalii
Cazul Dodon stiri: 48
Cazul Șor stiri: 403
Criza energetică stiri: 744

Costiuc a primit mandat de arest

14 ian. 14:40   Societate
1732

Vasile Costiuc a fost plasat în arest pentru 30 de zile. „Cineva trebuie să fie ținut închis 30 de zile. Pentru ce?”, a declarat acesta.

„Am primit arest pentru 30 de zile. Cineva trebuie să fie ținut închis 30 de zile. Pentru ce?”, a spus acesta ieșin din incinta Judecătorie.
Astăzi, avocații lui Vasile Costiuc au înaintat o cerere de recuzare a judecătorului din motiv că ar avea „atitudine părtinitoare” în examinarea dosarului, aceasta a fost respinsă, transmite Noi.md cu referire la unimedia.

Vasile Costiuc a făcut primele declarații, după reținerea în dosarul primăriei Durlești. „Cineva a pus la cale totul”, a declarat astăzi Costiuc.

Edilul capitalei, Ion Ceban, consideră că modul în care a fost reținut liderului Vasile Costiuc este unul „depășit și deplasat”.

Acum două zile, CNA și procurorii anticorupție au descins cu percheziții în dosarul afacerilor ilegale cu terenuri de la Durlești, privind înstrăinarea frauduloasă a terenurilor. Drept urmare, liderul Patridului Democrația Acasă, Vasile Costiuc, a fost reținut, pentru 72 de ore.


În aceeași zi, fostul primar de Durlești, consilierul municipal Veaceslav Nedelea, a fost reținut în dosarul afacerilor ilegale cu terenuri.

Cu o zi înainte de reținere Vasile Costiuc a vorbit despre situația din țară, într-un live pe Facebook. Acesta s-a referit la criza energetică, pașii greșiți pe care i-ar fi luat guvernarea, a ieșit cu acuzații către PAS, dar și a făcut noi dezvăluiri.

La data de 28 decembrie 2021, opt persoane au fost supuse perchezițiilor domiciliare de către ofițerii CNA și procurorii anticorupție. Acestea sînt vizate în dosarele afacerilor dubioase cu terenuri, în care sînt implicați foști funcționari ai Primăriei Durlești, bănuiți că ar fi prejudiciat statul cu circa 6,5 milioane de lei.

Fiica fostului primar de Durlești, Diana Crudu, bănuită că ar fi implicată în afaceri dubioase de înstrăinare a unor terenuri din proprietatea Primăriei Durlești, a fost reținută.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În opinia dvs., ce ar trebui de întreprins în prezent pentru a asigura cel mai eficient autoapărarea Republicii Moldova?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав