COVID-19 : VACCINAȚI 1 005 181  INFECTAȚI 409 397 (+2394)   TRATAȚI 370 993     DECESE 10 522(+9)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 524
Coronavirus stiri: 7846

Avocata Poporului, primele declarații după ce s-a pomenit în centrul unui scandal de proporții

1 dec. 2021,, 12:43   Societate
1767 3

Avocata Poporului, Natalia Moloșag, califică drept manipulări și atacuri acuzațiile la adresa sa precum că l-a angajat în calitate de consilier pe Dumitru Godorog, condamnat anterior pentru proxenetism.

Moloșag a făcut astăzi primele declarații, după ce s-a pomenit în mijlocul unui scandal de proporții, fiind somată de un grup de peste 90 de ONG-uri să dea explicații în privința angajării lui Godoroc în cadrul Oficiului Avocatului Poporului.

Funcționara a declarat că va examina posibilitatea de a-și da demisia, dar acest lucru se va întîmpla doar după ce va fi efectuat un control în cadrul instituției, întrucît ar fi fost semnalate mai multe nereguli.

Ea a precizat că apariția informațiilor denigratoare în spațiul public este rezultatul unei răzbunări din partea angajaților Oficiului, “o modalitate de a o reduce la tăcere”.

"Pentru a nu afecta imaginea instituției, voi căuta posibilitatea demisiei mele din funcție, dar după finalizarea acestui control și după ce toate organele de drept se vor expune. Demisia mea nu va ține de ceea ce a apărut în spațiul public, ca informație denigratoare, și că aș fi admis încălcarea obligațiilor mele în calitate de apărător al drepturilor omului", a preciat Moloșag astăzi, în cadrul unui briefing.


Avocata poporului mai susține că Dumitru Godorog i-a fost asistent pe parcursul ultimilor trei ani, iar de la 1 octombrie curent, odată cu numirea sa în funcția ombudsman, a fost încheiat un contract de prestare servicii cu titlu gratuit, Godorog fiind angajat în calitate de șofer și pază de corp.

"Sînt atacată din toate părțile, dar nu pentru faptele care au fost difuzate în public, ci pentru faptul că mi-am exercitat funcțiile în calitate de manager al instituției. Cu referință la Dmitri Godoroc, am fost avocata persoanei într-un dosar penal, și-a recunoscut vina, și-a ispășit pedepeasa. Ulterior, am fost responsabilă de integrarea sa în societate, în perioada post-condamnare. Din 2018 i-am oferit posibilitatea să dețină un loc de muncă în Cabinetul avocatului Natalia Moloșag. Pe parcursul a trei ani, Godoroc s-a manifestat ca o persoană responsabilă și integră ", a mai spus Moloșag.

Menționăm că Natalia Moloșag, Avocata Poporului, a fost surprinsă de mai multe ori, în spațiul public, inclusiv la evenimente organizate de către Oficiul Avocatului Poporului, alături de Dumitru Godorog, un cetățean pe care anterior l-a apărat în instanța de judecată și care a fost condamnat pentru proxenetism în anul 2017 la 4 ani închisoare, cu suspendarea condiționată a executării pedepsei, pe o perioadă de probațiune de 3 ani. Despre această relevă o investigație realizată de Ziarul de Gardă.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X