X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4062

Ion Guzun: Dragalin nu a respectat legea

24 mai. 16:00   Societate
3680 1

Membrul Consiliului Superior al Magistraturii Ion Guzun susține că șefa Procuraturii Anticorupție nu a respectat normele legale, atunci cînd a pornit un proces penal împotriva membrului comisiilor de evaluare, Tatiana Răducanu. În cadrul emisiunii „Moldova LIVE”, Ion Guzun a calificat acțiunile Veronicăi Dragalin drept tendențioase.

„Un proces penal în privința membrului Comisiei de Vetting se face doar printr-o solicitare a procurorului general și cu acordul Comisiei de Vetting, iar în cazul doamnei Dragalin această procedură nu a fost respectată. În parte ce ține de procesul penal, oricare, noi trebuie să înțelegem că sînt niște proceduri pe care procurorii trebuie să le urmeze. La aceasta etapă, ei colectează orice informație pentru a decide dacă există un dubiu rezonabil pentru a începe urmărire penală sau nu. Dacă a făcut corect sau nu doamna Dragalin – decizia îi aparține, dar din punctul meu de vedere începînd cu aceasta dată, dumneaei a decis că trebuie să facă publică această informație. Dacă este un proces penal, în mod normal, tu utilizezi această oportunitate ca nimeni să nu cunoască aceste lucruri. Mi s-a părut absolut inoportun ca șeful Procuraturii Anticorupție să expedieze tuturor candidaților care nu au promovat aceasta evaluare externă, inclusiv adjunctul domniei sale, domnul Plevan. Mi s-a părut această acțiune tendențioasă”, a declarat Ion Guzun, la emisiunea „Moldova LIVE”, transmite ziua.md.

Tatiana Răducanu și-a dat demisia din funcția de membru al comisiilor de Pre-Vetting și Vetting după ce în spațiul public a apărut scrisoarea șefei Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, în care se menționează despre presupusele legături cu Veaceslav Platon și Aureliu Colenco, actualul avocat al fugarului Ilan Șor.

Răducanu a respins aceste acuzații, dar a menționat că a decis să plece pentru a nu compromite procesele de evaluare.

Comisia Pre-Vetting a informat își va continua activitatea și va finaliza procedurile de evaluare reluată cît de curînd posibil, conform mandatului său prevăzut în Legea nr. 26/2022.

10
4
0
3
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?