COVID-19 : VACCINAȚI 1 005 181  INFECTAȚI 409 397 (+2394)   TRATAȚI 370 993     DECESE 10 522(+9)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 526
Coronavirus stiri: 7855

96 de organizații cer explicații publice din partea Avocatei Poporului

30 noi. 2021,, 17:20   Societate
2035 3

Organizațiile membre ale Platformei Naționale din Moldova a Forumului Societății Civile al Parteneriatului Estic cer în regim de urgență explicații publice din partea Avocatei Poporului privind statutul cetățeanului Dumitru Godorog în cadrul instituției, implicarea acestuia în activitățile instituției, prezența unor potențiale conflicte de interese, abuz în serviciu și gestionare necorespunzătoare a patrimoniului instituției.

Scandalul a izbucnit după ce în spațiul public au apărut informații precum că Avocata Poporului, Natalia Moloșag, ar fi consiliată din umbră, fără a fi angajat oficial de către un oarecare Godorog Dumitru, care a fost condamnat în 2017 la 4 ani de închisoare cu suspendare pentru proxenetism.

Grupul de ONG-uri a înaintat o declarație prin care solicită structurilor competente să investigheze informațiile apărute în presă, transmite Noi.md cu referire la tv8.md.

„În cazul în care informațiile descrise în presă se confirmă, cerem Avocatei Poporului Natalia Moloșag să-și prezinte imediat și necondiționat demisia, deoarece prejudiciile aduse instituției Avocatul Poporului sunt incomensurabile”, se arată într-o notă informativă.

Asta după ce în presă au apărut mai multe informații în care se presupune că Dumitru Godorog, a avut acces la mai multe evenimente organizate de către Oficiul Avocatului Poporului, la care a fost și Natalia Moloșag.


Potrivit Zdg, au fost confirmate informațiile despre implicarea lui Dumitru Godorog în activitatea de zi cu zi a Oficiului Avocatului Poporului. Sursele au precizat că acesta ar fi ales chiar și mașina cu care se deplasează în interes de serviciu împreună cu Avocata Poporului.

2 Declaratia Oficiul Avocat... by Nadia

1

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
 X