X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Au fost instalate 23 de camere noi pentru vitezomani

11 feb. 2022,, 09:14   Societate
4424 0

Pe drumurile din țară au apărut 23 de posturi noi de supraveghere a traficului, din care fac parte 36 de camere. Fiecare a treia cameră este amplasată în municipiul Chișinău.

Noul sistem face parte dintr-un plan național, ce a fost prezentat astăzi de către reprezentanții ministerului de Interne. Metoda de înregistrare a încălcării și de expediere rămîne aceeași. Prin poștă în termen de un an. Prin acest sistem, vor putea fi urmăriți și infractorii. Potrivit ministerului, toți bani din amenzi vor ajunge în bugetul de stat., notează noi.md cu referire la tv8.

„Una dintre camerele performante a fost instalată aici, la Măgdăcești, pe ambele sensuri de deplasare. Șoferii salută apariția lor și speră că așa îi vor responsabiliza pe vitezomani.”

„Îi un lucru bun. Vitezomanii trebuie să respecte. Legea este pentru toți, așa că eu văd doar pozitiv în chestia asta, dar numai banii să ajungă la destinație, să nu ajungă în buzunarul hoților. Eu zic că este bine pentru cei care încalcă și nu prea respectă regulile. Va ajuta la micșorarea vitezei și la bugetul de stat. E bine. Șoferii vor respecta regulile, dar este rău pentru cei care vor cădea.”

Și trecătorii salută faptul că au fost puse în funcțiune camerele de supraveghere din trafic. Potrivit lor, așa vor fi depistați mai ușor șoferii care se deplasează neregulamentar.


„Să lucreze camerele, sînt mulți infractori, calcă omul pe linia verde. Îmi pare bine că au pus camere, ca să nu se întîmple avarii, mai ales copii de la școală. Sunt alții care știu să treacă la verde, dar alții nu știu.”

Acestă femeie, care locuiește în Măgdăcești, spune, însă, că instalarea camerelor nu va ajuta prea mult la îmbunătățirea situației din trafic, pentru că cei care au încălcat pînă acum, vor continua s-o facă.

„Care au încălcat, vor încălca și mai departe, chiar să fie și semafoare, și intersecții. Nu știu, vor încălca indiferent de orice, chiar să fie și amenzi.”

Potrivit Ministerului de Interne, obiectivul de bază al acestui proiect este reducerea numărului accidentelor rutiere, dar și identificarea infractorilor și a transporturilor cu care aceștia se deplasează.

„Este un mecanism de identificare, fie că vorbim de persoane cu anumite statute, vorbim de infractori sau mijloace de transport, care pot fi ușor documentate și stabilită traseologia acestor mijloace de transport în procesul de deplasare a acestora.”

Amenzile care vor fi aplicate datorită acestui prioect implementat de MAI, vor veni acasă, la proprietarul autoturismului, prin poștă. La prima etapă, acestea vor putea fi achitate în terment de 12 luni, iar pe viitor se va propune ca termenul să fie nelimitat.

„Sistemele noi exclud tot ceea ce înseamnă de erori. Se stabilește infracțiunea în orice timp, în orice moment. Nu este necesar să se deplaseze colaboratorii IGP-ului sau să fie o patrulă. Lucrează 24 din 24. Generează și stabilește, dacă sînt încălcări, care sînt livrate în sistemele noastre informaționale.”

Cele 23 de camere performante au fost instalate în locurile cele mai periculoase de pe traseele din țară, unde au fost înregistrate cele mai multe accidente soldate cu traume și decese umane. Potrivit Ministerului de Interne, pentru acest proiect s-au cheltuit peste 20 de milioane de lei. A doua parte a proiectului cu instalarea a încă 18 camere performante va avea loc pînă la finele anului curent și va costa Ministerul de Interne alte 22 de milioane de lei. La moment, în țară, sînt 70 de unități de supraveghere funcționale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?