X 
Criza energetică stiri: 1523
Cutremure stiri: 271
Preşedintele stiri: 3385

Astăzi este ultima zi de înregistrare pe platforma compensatii.gov.md

24 noi. 13:00   Societate
1130 0

Astăzi este ultima zi de înregistrare pe platforma compensatii.gov.md pentru a fi atribuită categoria de vulnerabilitate pentru luna noiembrie, transmite Moldpres.

În ședința de ieri a Guvernului, ministrul Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spatari, a subliniat că, începînd cu 25 noiembrie, se va face atribuirea automată a categoriilor de vulnerabilitate.

Pînă în prezent, circa 700 de mii de cereri au fost înregistrate în sistemul informațional „Vulnerabilitatea energetică”. Pentru a beneficia de compensații, consumatorii casnici sînt îndemnați să se înregistreze pe site-ul www.compensatii.gov.md pentru atribuirea categoriei de vulnerabilitate energetică, în baza căreia va fi calculată mărimea compensației.

Pentru a ajuta persoanele să se înregistreze în Sistemul Informațional „Vulnerabilitate Energetică”, a fost lansată și o linie verde guvernamentală 0 8000 5000. Persoanele care nu au acces la echipamente IT sau nu au cunoștințe pentru a se înregistra online, pot apela la sprijinul asistenților sociali sau al bibliotecarilor din localitate.

Conform calculelor, pentru achitarea compensațiilor în perioada rece (noiembrie 2022 - decembrie 2023) vor fi necesare aproximativ 5 miliarde de lei (circa 250 mln de euro), în anul curent fiind alocate din bugetul de stat 870 mln de lei.

1
0
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

După remanierile de cadre din guvern, situația
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав