Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Artem Goloborodko: "În Moldova crește numărul acțiunilor de caritate"

16 ian. 05:30   Societate
3025 0

O cooperare strînsă între organizațiile de caritate și stat ar putea contribui la îmbunătățirea mișcării de caritate din Moldova.

O astfel de opinie a exprimat Artem Goloborodko, directorul fundației de caritate Încredere, în cadrul emisiunii "Без галстуков" cu Alexandru Stahurski de la postul de televiziune N4, transmite Noi.md.

El a remarcat că în Moldova, ca și în restul lumii, se înregistrează o creștere a acțiunilor de caritate.

"Cetățenii vor să ajute. Avem oameni foarte buni la suflet și acum ei doresc din ce în ce mai mult să ajute, dar se confruntă cu faptul că uneori este greu să facă acest lucru", a declarat Artem Goloborodko.

Potrivit lui, de exemplu, oamenii au foarte multe jucării, obiecte pentru copii, haine, dar nu știu unde să le dea, nu știu ce să facă cu ele. Le este greu să alerge, să meargă, să caute niște familii nevoiașe. Același lucru este valabil și pentru a ajuta spitale, federații sportive concrete.


Directorul Fundației de caritate Încredere crede că ieșirea din această situație ar putea fi crearea unui mare portal de stat, unde să fie prezentate toate structurile de stat, federațiile sportive, spitalele și alte instituții care au nevoie de ajutor cu indicarea nevoilor specifice, a cerințelor.

"Omul a găsit, a descărcat, a completat formularul, a trimis și a venit liniștit și a dăruit acest lucru. Așa cum se întîmplă acum. Omul nu vrea să se confrunte cu acest lucru, el pur și simplu lasă, de exemplu, prafurile sau amestecuri uscate și altele, dar acestea nici măcar nu pot fi acceptate la balanță. Deci, trebuie să simplificăm procedura pentru oamenii obișnuiți care vor să ajute", a spus el.

Artem Goloborodko a îndemnat, de asemenea, statul să nu se teamă să vorbească cu fundațiile de caritate și să le spună despre nevoi, pentru a rezolva problema împreună, ceea ce este întotdeauna mult mai ușor de făcut.

Potrivit acestuia, de exemplu, dacă un spital are nevoie de un cyber bisturiu foarte scump pentru a efectua operații pentru bolnavii de cancer, ar fi mai bine să nu aștepte ca cineva să îl doneze peste 3-5 ani, deoarece nu există bani pentru el în buget, dar să ceară ajutorul acelorași fundații de caritate pentru a strînge împreună fonduri pentru a opera oamenii cu echipamente ultra-noile și moderne.

"Pot să vă spun că, pentru o cauză ca aceasta, majoritatea oamenilor vor dori să ajute la strîngerea de fonduri pentru a salva viețile a zeci de oameni".

6
2
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?