X 
Jocurile Olimpice stiri: 120
Transnistria stiri: 1410

ANI: A fost stabilită avere nejustificată în cazul unui funcționar public cu statut special

30 mai. 15:42   Societate
2684 1

Procedura de control a Autorității Naționale de Integritate (ANI), în privința unui funcționar public cu statut special din cadrul MAI și membrilor familiei sale, a stabilit o avere cu caracter nejustificat, notează Noi.md.

Mărimea averii nejustificate este de 236 205 lei rezultată din diferența substanțială între averea dobîndită și veniturile obținute în perioada 04.05.2023-10.05.2023.

Persoana supusă controlului nu a prezentat punctul său de vedere, acte justificative și nu s-a folosit de dreptul de a lua cunoștință cu materialele dosarului de control.

Inspectorul de integritate va transmite cauza în instanța de judecată spre examinare în vederea dispunerii confiscării averii nejustificate în mărimea diferenței substanțiale constatate.

Din data rămînerii definitive și irevocabile a hotărîrii judecătorești prin care se confirmă existența averii nejustificate sau din data rămînerii definitive a actului de constatare, funcționarului îi vor fi încetate raporturile de muncă.


Acesta va fi decăzut din dreptul de a exercita o funcție publică și de demnitate publică, cu excepția funcțiilor eligibile, pe o perioadă de 3 ani, cu înscrierea în Registrul de stat al persoanelor care au interdicție de a ocupa anumite funcții.

Persoana vizată are dreptul de a contesta actul de constatare, care la moment nu este definitiv.

5
3
0
2
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?