X 
Arşiţa stiri: 178
Jocurile Olimpice stiri: 135
Transnistria stiri: 1412

Cetățenii pot solicita cazierul judiciar online în orice limbă

11 iun. 17:17   Societate
3584 0

Începînd cu data de 7 iunie 2024, cazierul judiciar poate fi obținut de către cetățeni în una din cele 24 de limbi oficiale ale Uniunii Europene, prin intermediul Portalului Serviciilor Publice.

Noua funcționalitate completează șirul de opțiuni digitale dezvoltate de Agenția de Guvernare Electronică și Ministerul Afacerilor Interne.

Astfel, beneficiarii serviciului respectiv sînt scutiți de cheltuieli suplimentare legate de traducerea oficializată a cazierului judiciar, cu posibilitatea solicitării online, apostilării şi livrării documentului în orice țară a lumii, prin intermediul Serviciului guvernamental de livrare MDelivery.

Amintim, în anul 2023 a fost lansată opțiunea de a solicita online prestarea serviciului de eliberare a cazierului judiciar, contravențional şi detaliat, cu livrarea la locul solicitat a rezultatului prestării serviciului comandat, inclusiv la nivel internațional. Serviciile digitale, prestate atît pentru persoanele fizice, cît şi pentru persoanele juridice, implicit sînt livrate în cabinetul personal al cetățeanului sau al unităților de drept – https://mcabinet.gov.md, oferind siguranța şi protecția datelor cu caracter personal al solicitantului.

În același timp, fiecare document eliberat conține un cod QR, care la scanare afișează originalul cazierul perfectat de către Ministerul Afacerilor Interne, limitînd, astfel, tentativele de falsificare sau denaturare conținutului documentului. De asemenea, autenticitatea semnăturii aplicate pe caziere poate fi verificată oricînd, prin accesarea Serviciului guvernamental de semnătură electronică MSign - https://msign.gov.md.


Serviciul public - Cazier judiciar/ contravenţional/ detaliat pentru persoanele fizice și juridice - este unul dintre cele mai solicitate servicii, disponibile în format digital, accesat de către cetățenii Republicii Moldova prin intermediul Portalului Serviciilor Publice.

2
0
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав