X 
Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499

Ambasadorul SUA în Moldova a vizitat o sesiune de instruire antiteroristă

20 ian. 16:40   Societate
2362 0

În cadrul sesiunii internaționale de instruiri în domeniul antiterorist, care se desfășoară zilele acestea în R. Moldova, Ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, Ambasadorul SUA la Chișinău, E.S. Kent D. Logsdon și șeful Poliției, Viorel Cernăuțeanu au efectuat o vizită în zona activităților de instruire.

În contextul aprobării Strategiei de Securitate Națională în care este prevăzută abordarea integrata și anticipativă a pericolelor și amenințărilor teroriste, o echipă de instructori din cadrul forțelor speciale ale Pușcașilor marini, ai forțelor navale ale SUA instruiește trupele speciale de intervenție ale Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Serviciului de Protecție și Pază de Stat (SPPS) și Ministerului Justiției (MJ), transmite Noi.md.

Возможно, это изображение 7 человек и текст

„Exercițiile și antrenamentele integrate joacă un rol esențial în realizarea abordărilor comune în lupta cu terorismul. Aceste instruiri oferă o platformă pentru care partenerii împărtășesc din propria experiență și astfel poate fi dezvoltată o înțelegere comună a tabloului de securitate în întreaga sa dinamică. Prin exerciții comune, putem simula scenarii din lumea reală, putem identifica vulnerabilități și ne perfecționăm strategiile de răspuns. Lecțiile învățate din aceste exerciții sînt valoroase, deoarece ne permit să ne adaptăm și să ne îmbunătățim structura de securitate colectivă.”, a afirmat Ministrul afacerilor interne, Adrian Efors, în contextul vizitei de lucru.

La rîndul său, Ambasadorul SUA la Chișinău, E.S. Kent D. Logsdon, a adăugat printre altele că, “Aceste oportunități servesc drept exemplu al parteneriatului nostru continuu dintre SUA și Moldova, în timp ce lucrăm împreună pentru a instrui, echipa și dezvolta capacitatea structurilor de aplicare a legii. “.


Возможно, это изображение 12 человек и текст

În cadrul cooperări strategice dintre Ministerul Afacerilor Interne și Ambasada Statelor Unite ale Americii la Chișinău, timp de 6 zile se desfășoară instruiri practice ale forțelor de intervenție din cadrul Brigăzii cu destinație specială Fulger a IGP, Batalionului cu destinație specială Scorpion al IGC, serviciilor speciale ale Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, Detașamentului cu destinație specială Pantera, al Ministerului Justiției precum și din cadrul forțelor de intervenție ale SPPS.

Luptătorii din cadrul trupelor speciale vor fi instruiți de pușcașii marini pentru dezvoltarea abilităților în domeniul antiterorist.

Astfel, vor avea loc în teren:

• Instruiri teoretice cu privire la acordarea primului ajutor în cîmpul de risc terorist;

• Instruiri practice comune de folosire a armamentului în cadrul unor simulări a unor scenarii de amenințări teroriste;

• Simulări ale unor intervenții antiteroriste în spații închise;

• Trageri la țintă din mișcare asupra unor ținte mobile și staționare.

Scopul instruirilor este sporirea în abordarea integrată, interinstituțională a intervenției antiteroriste de către toate forțele speciale cu responsabilități în domeniul antiterorist.

Asistența SUA în pregătirea și instruirea forțelor de intervenția în domeniul antitero ale Republicii Moldova se înscrie în planul internațional de schimb de experiență și bune practici în pregătirea integrată pentru anticiparea și riposta în cazul atacurilor teroriste, la nivel mondial.

În zilele de 20 și 21 ianuarie instruirile au loc în Chișinău, urmînd ca în următoarele două zile activitățile să se desfășoare în teritoriul național.

1
0
0
3
18

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?