X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4022

Elevii din învățămîntul profesional tehnic, ajutați să se angajeze mai ușor

5 apr. 08:13   Societate
1535 0

Elevii din 88 de instituții profesional tehnice din țară vor beneficia de un program de educație și deprinderi de viață.

Principalul scop al instruirilor este pregătirea tinerilor pentru angajarea în cîmpul muncii. În acest proiect, care va fi realizat timp de patru ani, vor fi implicați 27 000 de elevii și peste 1000 de părinți, notează Noi.md cu referire la moldova1.

88 de elevii din cadrul instituțiilor profesionale din țară au organizat un flashmob prin care și-au prezentat meseriile și implicarea lor în cadrul acestui program. Ei spun că activitățile de instruire îi ajută să depășească unele frici sau anumite probleme pe care le întîmpină fie la angajare, fie în timpul studiilor.

În cadrul Centrului de Excelență în Construcții își fac studiile 1500 de elevii.

„Tinerii care pășesc pragul instituției sînt nesiguri pe faptul că capacitățile lor și abilitățile lor formate în procesul de studii ar putea să aducă plus valoare, iată frica aceasta de fapt îi împiedică ca ei să evolueze”, a declarat directorul Centrului de Excelență, Olesea Bagrin.


De fapt, programul a fost realizat și în perioada anilor 2019 - 2023 în 12 instituții de învățămînt profesional tehnic. Extins acum la scară națională, proiectul are drept scop susținerea tuturor elevilor din instituțiile profesional tehnice.

„A fost în fiecare instituție dezvoltat un spațiu, practic o sală cu designul pe care l-au propus elevii, în care elevii se simt bine, discută, organizează diferite activității pentru dezvoltarea fiecăruia dintre ei. Acest lucru se preconizează în fiecare din instituții”, a relatat secretarul de stat al Ministerului Educației, Galina Rusu.

„Ceea ce încercăm să facem împreună cu Camera de Comerț și cu Ministerul Educației și Cercetării este să vă pregătim pentru viața voastră de adult, să fiți mai profesioniști și să aveți abilitățile necesare ca să atingeți succesul”, a menționat șeful Agenției Austriace de Dezvoltare, Gunther Zimmer.

Timp de patru ani, programul intitulat „Conectăm tinerii cu piața muncii prin dezvoltarea deprinderilor de viața” își propune pregătirea a peste 27 de mii de elevii pentru angajare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?