Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504

Ambasadoarea Suediei la Chișinău admite că reforma justiției va dura

23 feb. 11:00   Societate
1280 0

Republica Moldova depune eforturi consistente pentru a promova reformele din sectorul justiției, iar acestea sînt apreciate de partenerii externi.

Constatarea a fost făcută de ambasadoarea Suediei la Chișinău, Katarina Fried, în cadrul ediției de joi, 22 februarie, a emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8. Fried admite că reformarea completă a sistemului justiției va dura și spune că oamenii de rînd vor observa mai tîrziu rezultate palpabile, notează Noi.md cu referire la tv8.

„Reformarea sistemului justiției este unul dintre cele mai complicate lucruri, trebuie să îi oferim timp pentru că vrem ca totul să se facă în mod adecvat și corect. Eu cred că va mai dura timp pînă cînd o persoană de rînd va vedea beneficiile reformelor care sînt în derulare”, a spus Katarina Fried.

În opinia ambasadoarei, implementarea în termeni mai mari a reformei justiției are drept scop crearea unui sistem echitabil și corect.

„Un sistem al justiției unde fiecare este auzit, pe poziții de egalitate și să nu existe interese care pot influența rezultatele oricărui proces judiciar, acolo unde putem înțelege cum judecătorii au ajuns la o concluzie anumită și că există transparență în sensul dat și că vedem că banii nu au un impact asupra procesului decizional. Cred că ăsta ar fi scopul final”, a explicat ambasadoarea Suediei.


„Eu cred că dacă ne concentrăm pe continuarea reformei justiției și identificarea celor mai bune metode de a face acest lucru, ar fi cea mai bună decizie și să continuați ce ați făcut. Deja ați făcut o călătorie remarcabilă și continuați pe acest drum, chiar dacă este greu”, a adăugat Katarina Fried.

0
0
0
0
7

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?