X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Nicolae Andronic despre reforma justiției: judecătorii o iau hăisa în momentul în care politicienii încep a minți

13 feb. 21:00   Politică
1591 0

Nicolae Andronic, fost vicepreședinte al Parlamentului și membru al Comisiei de redactare a Constituției în 1994, și-a împărtășit opinia în ceea ce privește sfîrșitul reformei justiției în R. Moldova, transmite Noi.md

Andronic, consideră că reforma este un "motor veșnic" care nu se va opri pînă cînd justiția nu va lua decizii corecte în interesele cetățenilor și conform legii.

În viziunea sa, reforma ar trebui să se concentreze nu doar pe schimbarea oamenilor, ci și a sistemului în sine. Andronic subliniază importanța dialogului cu opoziția și necesitatea modificării Constituției, în special în ceea ce privește procuratura.

"Cred că ăsta e un fel de motor veșnic, care nu se oprește. Se va încheia atunci cînd justiția va adopta decizii corecte în interesele cetățenilor și conform legii, dar asta o să se mai tărăgăneze. Depinde cum înțelegem reforma – să fie schimbați oamenii ori sistemul? Trebuie să-și asume cineva răspunderea să vorbească și cu opoziția și să modifice Constituția în privința procuraturii. De aici trebuie de început", a spus el în cadrul unui interviu pentru jurnal.md

El atrage atenția asupra schimbării generațiilor în rîndul judecătorilor, remarcînd că tinerii judecători au nevoie de timp pentru a înțelege sistemul, deși dispun de mecanismele necesare.Andronic mai subliniază și rolul politicienilor în acest proces, afirmînd că comportamentul adecvat din partea lor este esențial, întrucît judecătorii sînt sensibili la acțiunile și declarațiile politice.


"Să fim atenți că acum s-au schimbat generațiile în judecătorii. Cei tineri trebuie să mai înțeleagă sistemul, căci au mecanismele necesare, dar și politicienii trebuie să demonstreze un comportament adecvat. Pentru că judecătorii o iau hăisa în momentul în care politicienii încep a minți", a menționat Andronic.

În concluzie, el reiterează că cele trei puteri ale statului - legislativă, executivă și judecătorească - sînt interconectate și depind una de alta.

2
1
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?