COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Alexandr Oleșco și mulți diplomați - la sărbătoarea "Mărțișor" de la Moscova (FOTO)

Alexandr Oleșco și mulți diplomați - la sărbătoarea "Mărțișor" de la Moscova (FOTO)

Șefii Departamentului 2 al țărilor CSI a Ministerului Afacerilor Externe rus, reprezentanții Ministerului Culturii al Federației Ruse, Ambasadorii țărilor CSI acreditați în Federația Rusă, liderii comunităților diasporale moldovenești, persoane din mediul de afaceri, scriitori, oameni de artă, colaboratorii ambasadei au devenit oaspeții de onoare a Sărbătorii naționale “Mărțișor”, organizat la Ambasada Republicii Moldova la Moscova cu participarea mai multor artiști de vază din Moldova, în scopul promovării culturii și tradițiilor moldovenești, transmite Noi.md.

Acest eveniment a fost vizitat și de cunoscutul actor rus de teatru și film, prezentator TV, interpret, parodist, Artist Emerit al Rusiei născut în Moldova, Alexandr Oleșko.

Pe durata serii festive, oaspeții au avut parte de un concert și posibilitatea de a asculta renumitele melodii moldovenești, cunoscute și pe teritoriul Federației Ruse, acestea fiind interpretate de către artiștii de origine moldavă Alisa Zaicenko, Lerika, Denis Bellecci, compozitorul, Artist al Poporului din Republica Molodova Alexandr Morozov producătorul muzical Ion Moraru, interpreta Olga Varvus.


Concertul festiv a culminat cu înmînarea de către Ambasadorul Andrei Neguța a Diplomelor de Onoare dnei O.Varvus și dlui I.Moraru. Înaltele distincții au fost conferite artiștilor de către Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, în semn de apreciere a meritelor în domeniul artei muzicale, pentru contribuție la dezvoltarea relațiilor interculturale și succese în activitatea de creație.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load