X 

Ajutoarele acordate de Guvern au ajuns în raioanele Edineț, Dondușeni și Soroca

4 aug. 17:15   Societate
1801 1

Pe parcursul a 8 zile, mai multe autospeciale încărcate cu foi de ardezie, cherestea, dar și țiglă metalică au ajuns în raioanele țării, care au fost afectate de rafalele de vînt și grindină.

În acest sens, angajații Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Apărării au transportat și livrat materiale de construcție pe la casele oamenilor, care au avut de suferit în urma dezastrului natural. Astfel, pînă la momentul actual, raioanele Edineț, Dondușeni și Soroca în total au beneficiat de 15441 foi de ardezie, destinate localnicilor pentru acoperirea caselor și clădirilor publice.

Totodată, 5 raioane, printre care Drochia, Hîncești, Rîșcani, Dondușeni și Edineț au primit asistență sub formă de cherestea, fiind distribuite în total 389,67 m3.

Mai mult, pe parcursul zilei de 3 august în raionul Edineț, a fost livrată și țiglă metalică în cantitate de 900 m2. Pe lîngă transportarea materialelor, salvatorii și pompierii au oferit un ajutor persoanelor neputincioase și în etate, pentru acoperirea și reparația locuințelor afectate.

Toate bunurile materiale oferite ca asistență pentru oamenii care au rămas cu casele distruse, fiind neputincioși în fața intemperiilor puternice, înregistrate la sfîrșitul lunii iulie curent, au fost eliberate din cadrul Agenției Rezerve Materiale din subordinea Ministerului Afacerilor Interne, la decizia Guvernului Republicii Moldova.


Procesul de transportare și livrare a materialelor de construcție va continua și în următoare zile.

1
0
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?