TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Agresarea profesorilor în Moldova, amendată cu pînă la 68.000 de lei

Agresarea profesorilor în Moldova, amendată cu pînă la 68.000 de lei

Violența asupra profesorilor din partea elevilor sau părinților ar putea fi sancționată cu amendă, lucru în folosul comunității sau chiar închisoare. Cel puțin asta prevede un proiect de lege inițiat de democrații Pavel Filip, Monica Babuc și Igor Vremea.


Deputații propun ajustarea Codului Penal și cel al Educațieiei, astfel încît acțiunile de violență asupra profesorilor să fie calificate drept huliganism și pedepsite cu amenzi de pînă la 68.000 de lei sau cu închisoare de pînă la 5 ani, transmite Noi.md cu referire la Agora.


Totodată, acțiunile de huliganism nu prea grav, adică acostarea jignitoare în locuri publice a personalului didactic, vor fi sancționate cu amenzi de pînă la 3.000 de lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de pînă la 60 de ore.


Totodată, cadrele didactice vor fi obligate să comunice imediat despre orice caz suspect sau confirmat de abuz, violență fizică sau verbală asupra lor sau a colegilor din partea elevilor, studenților, părinților și altor persoane.


„Avînd în vedere semnalarea, în ultima perioadă de către cadrele didactice, a numeroaselor cazuri de violență și amenințări exercitate în cadrul instituțiilor de învățămînt, inclusiv asupra profesorilor, s-a considerat că este iminentă operarea unor completări ai legislației relevante”, menționează autorii inițiativei legislative în nota informativă la proiect.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load