X 

Agenția pentru Eficiență Energetică îndeamnă populația să raționalizeze consumul de energie

13 sep. 16:22   Societate
2052 0

Importanța eficientizării consumului de resurse energetice - este mesajul campaniei de informare „Transformă consumul în economii durabile".

Obiectivul campaniei este de a spori gradul de conștientizare a publicului cu privire la importanța raționalizării consumului de energie și reliefarea rolului pe care fiecare consumator de energie îl are în reducerea importurilor de energie dar și creșterea rezilienței energetice a țării.

Prin promovarea și adoptarea măsurilor de eficientizare energetică în practicile de zi cu zi, putem înregistra o reducere semnificativă a consumului de energie la nivel de țară, ceea ce este extrem de benefic în contextul în care Moldova importă circa ¾ din resursele energetice necesare, menționează Agenția pentru Eficiență Energetică.

Datele Agenției pentru Eficiență Energetică semnalează că la nivel de populație se înregistrează o risipă de energie electrică, termică și gaze naturale – intensitatea energetică în Republica Moldova fiind de circa 3 ori mai mare decît media în Uniunea Europeană.

,,Eficientizarea consumului de energie este un element indispensabil al tranziției energetice pe care țara și-a asumat-o. Fiind o țară cu o rată destul de mare a sărăciei energetice înțelegem necesitatea adoptării unei abordări țintite și adaptate pe diferite categorii de consumatori casnici atunci cînd vorbim de eficientizarea consumului de energie în sectorul rezidențial.


În acest sens urmează a fi lansate în curînd programe de subvenționare a măsurilor de eficiență energetică pentru consumatorii casnici, în special pentru cei vulnerabili din punct de vedere energetic”, a declarat Ion Muntean, directorul Agenției pentru Eficiență Energetică.

Cetățenii sînt încurajați să adopte practici responsabile în gestionarea energiei în viața de zi cu zi. Un aspect important de subliniat este că multe din măsurile de eficientizare energetică recomandate nu presupun costuri suplimentare - ele necesită doar o schimbare de atitudine și adoptarea unor obiceiuri mai raționale în utilizarea energiei electrice.

0
0
0
2
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?