X 
Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4068

Zeci de companii au obținut granturi pentru eficientizare energetică și retehnologizare

30 mar. 15:20   Economie
2539 0

Administratorii a 61 de companii au semnat contracte de finanțare cu Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA) pentru a beneficia de granturi din partea Guvernului Republicii Moldova și a Uniunii Europene de până la 2 milioane de lei (100 de mii de euro) prin Programul de Retehnologizare și Eficiență Energetică.

Agenții economici vor putea utiliza banii pentru optimizarea consumului de gaze și energie electrică prin înlocuirea echipamentelor învechite cu unele moderne sau prin instalarea de surse alternative de energie, notează noi.md cu referire la moldpres.

Potrivit ODA, valoarea totală a granturilor se ridică la 47,3 milioane lei, în timp ce valoarea totală a investițiilor în economie depășește 117 milioane lei.

În debutul evenimentului, directorul interimar al ODA, Gheorghe Iudin, a evidențiat cele mai recente inițiative guvernamentale destinate susținerii accesului la finanțare pentru afaceri. În discursul său, a îndemnat antreprenorii să exploreze și alte instrumente de suport antreprenorial disponibile pentru a-și dezvolta afacerile într-un mod sustenabil.

Programul de Retehnologizare și Eficiență Energetică a fost lansat în vara anului 2022, iar până în prezent ODA a acordat în cadrul acestuia granturi în valoare totală de 248,7 milioane lei, pentru 303 companii.

3
0
0
1
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?