A racolat mai multe persoane pentru muncă la negru în Rusia: O femeie, pe banca acuzaților

20 feb. 12:15   Societate
2134 0

Procuratura raionului Briceni a încheiat urmărirea penală și a expediat în instanța de judecată cauza penală, în privința unei femei de 32 de ani, originară din mun. Edineț, învinuită de trafic de ființe umane.

Procurorii au înaintat acuzarea pe faptul că, învinuita, în luna decembrie a anului 2016, acționînd de comun acord cu alte persoane, avînd intenția racolării unui număr nedeterminat de victime, a plasat un anunț, inclusiv și pe site-ul „999.md”, precum că angajează persoane la muncă, în Federația Rusă.

În continuare, învinuita, abuzînd de poziția de vulnerabilitate a victimelor, care aveau o stare financiară precară, sub pretextul angajării la curățat copaci, a recrutat 18 bărbați și 2 femei. Ulterior, victimele au fost transportate cu autocarul, prin punctul de trecere a frontierei de stat „Otaci – Moghilev-Podolsk”, în Federația Rusă, raionul Voronej.

Victimele au fost adăpostite într-un cămin locativ, unde au locuit împreună, 20 de persoane de gen diferit, într-o odaie de aproximativ 30m2, în condiții inadecvate de trai, persoanele fiind deposedate și de pașapoarte.

După zece zile lucrate, 2 victime de gen masculin au cerut banii cuveniți, la care învinuita i-a direcționat către un bărbat. Ultimul s-a înfuriat și i-a amenințat cu moartea, spunîndu-le că-i va îngropa la gunoiște. Cele 2 victime s-au speriat și au reușit să fugă, iar ulterior, cu pașaport alb, s-au întors în Republica Moldova.


După fuga celor doi bărbați, cei rămași au fost amenințați că dacă vor încerca să fugă și ei și să nu lucreze, vor fi bătuți sau li se vor arunca substanțe narcotice, ca să fie reținuți de poliție.

La încercarea altor persoane să fugă, acestea au fost reținute de către paznicii angajați, care le-au întors la locul de cazare.

Învinuita a pledat nevinovată. Aceasta riscă o pedeapsă maximă de pînă la 15 ani de închisoare, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

7
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?