A fost lansat registrul electroni de evidență a reușitei și a frecvenței studenților de la UTM

10 apr. 17:30   Societate
2117 0

Tehnologiile informaționale în managementul universitar reprezintă una dintre prioritățile strategice ale UTM, astfel luînd în considerare necesitățile digitalizării aspectelor de documentare a procesului de predare-învățare-evaluare, Direcția Tehnologia Informației și Comunicare UTM a elaborat registrul electronic de evidență a frecvenței și reușitei în SIMU.

În conformitate cu prevederile dispoziţiei nr. 9 din 05.04.2023, în semestrul de primăvară al anului universitar 2022-2023, la toate facultățile UTM frecvența studenților și reușita academică va fi consemnată în registrul electronic.

Registrul este disponibil pentru ciclul I – studii superioare de licență (ambele forme de învățămînt) și ciclul II – studii superioare de master.

Rolul acestuia este de a asigura o evidență eficace privind documentarea procesului educațional, frecvența și inclusiv reducerea volumul de muncă prin automatizarea datelor înregistrate.

Fiind centrați pe procesul de învățare, studenții vor avea posibilitatea să-și evalueze propria activitate, trasîndu-și curba performanțelor în funcție de reușitele academice.


Pentru a valorifica la maximum acest instrument, după realizarea şi integrarea cu SIMU Colaboratori a Sistemului Informaţional Registru Electronic de Evidenţă a Frecvenţei şi Reuşitei Curente, Direcția Tenologia Informației și Comunicare, UTM a realizat un ghid informativ video cu privire la modul de completare a acestuia.

Registrul electronic reprezintă o platformă accesibilă și securizată în SIMU. Acesta poate fi accesat prin portalul Universitatea mea, www.utm.md.

Acest proiect a fost realizat cu suportul prorectorului pentru digitalizare Dinu ȚURCANU.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?