X 
Arşiţa stiri: 182
Jocurile Olimpice stiri: 141
Transnistria stiri: 1455

Rock la nai: Constantin Moscovici pregătește un proiect muzical de excepție

27 ian. 2023,, 17:26 (reactualizat 28 ian. 2023,, 13:32)   Showbiz
6076 1

Un proiect muzical cu totul inedit, ce îl are drept protagonist pe naistul și compozitorul Constantin Moscovici, prinde viață în R.Moldova.

Cele mai cunoscute compoziții rock din toate timpurile vor răsuna, în premieră, într-o interpretare proaspătă, complet diferită, față de ce am fost obișnuiți, și anume în interpretarea naiului. Detalii despre acest proiect ambițios a dezvăluit însuși naistul Constantin Moscovici, care spune că ideea de a „reînvia” muzica rock prin sunetele fine ale naiului, a prins contur la concertul său aniversar din toamna anului trecut. Atunci, publicul a fost delectat cu melodii rock celebre ale trupelor ,,The Scorpions”, AC/DC, ,,Queen” și ,,Deep Purple”, interpretate la nai.

În prezent, maestrul lucrează la un program artistic compus din 20 de piese rock emblematice, care vor răsuna la viitoarele sale concerte.

"Totul s-a întîmplat la 1 octombrie, anul trecut, la concertul meu de aniversare, am interpretat pentru prima dată niște piese rock la nai. După care am trimis video la niște producători foarte serioși, ei au rămas plăcut surprinși și au zis că niciodată nu s-a cîntat rock la nai. Au zis că sînt gata să colaborăm. Facem acum un program din 20 de piese pe care ei le-au ales. Încercăm să aducem acum un produs nou. Evident că va fi premiera și la Chișinău, vara, la Teatrul Verde", a relatat Constantin Moscovici.

Artistul recunoaște că tărîmul muzicii rock, mai ales în această interpretare neobișnuită, reprezintă o provocare chiar și pentru un muzician de talia sa. Cu toate astea, entuziasmul și așteptările sînt mari.


"Am emoții, pentru că într-adevăr este ceva nou pentru mine. Era o glumă, dar gluma aceasta văd că se transformă într-un lucru foarte frumos. Este o muzică nouă pentru mine. Sunetul sublim al naiului – noi ne-am obișnuit să-l auzim în hore, sîrbe, muzică clasică, muzică ușoară, dar aici e complet diferit - muzică rock. Dar pînă la urmă tot sînt șapte note și muzica este muzică!", a relatat Moscovici.

Menționăm că la 2 octombrie anul trecut, celebrul naist și compozitor Constantin Moscovici, Artist al Poporului, a marcat 40 de ani de activitate și 60 de ani de viață, printr-un concert solo grandios.

9
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав