X 
Incendii stiri: 686
Cazul Șor stiri: 583
Preşedintele stiri: 3738

„Muzica rock în Moldova are nevoie de un suflu nou”: Festivalul Dandelion Acoustic rock va avea loc la Chișinău ©

18 mai. 2022,, 07:21 (reactualizat 21 mai. 2022,, 06:00)   Showbiz
5402 0

Muzica rock în Moldova nu a fost niciodată foarte populară în rîndul oamenilor, deși la noi dintotdeauna au existat și sînt destule trupe care activează în acest stil. Care ar fi motivele? Este greu să dai un răspuns univalent la această întrebare. Dar principalul este că în Moldova există rock și continuă să trăiască, oricare ar fi situația.

Pe 21 mai 2022 va avea loc la Chișinău, la centrul Meteora, un festival rock întitulat Dandelion Acoustic, la care vor participa muzicieni și formații din generația mai tînără: Bogdan Postolaki, Nihilist și Lisa Nicky, precum și formațiile Prognoza pentru mîine, Sang Real, Lacrimă și Sunny.

Despre evenimentul cultural a vorbit pentru portalul Noi.md Aleksei Smotin, organizatorul festivalului Dandelion Acoustic și liderul trupei Sunny într-o singură persoană, precum și Nicolae Mișcoi, solistul trupei Lacrimă, ex-moderator al rubricii „Istoria rockului moldovenesc”.

- Ideea desfășurării festivalului a luat naștere în urmă cu doi ani, înainte de pandemia de COVID-19. La acea vreme ne doream să organizăm un Dandelion Fest care avea ca scop promovarea tinerilor muzicieni. Acum pandemia nu mai e, fapt ce ne bucură foarte mult, deci este posibil să transformăm ideea în realitate, - spune Alexei Smotin. – Dandelion Acoustic este, s-ar putea spune, un fel de etapă de încălzire înainte de însuși Dandelion Fest, care va avea loc în această toamnă. Participanții festivalului, care va avea loc pe 21 mai la Meteora, vor prezenta publicului propriile creații, abordarea lor față de implementarea propriilor idei – în general, va fi cool și interesant!

Alexei Smotin este asistat în promovarea Dandelion Acoustic de Nicolae Mișcoi, care va participa și el la festival în componența trupei sale rock Lacrimă.

- În țara noastră avem puține locuri pentru concerte rock, practic nu există locuri în care muzicienii rock să cînte. Iar oamenii, din păcate, nu cunosc destul de bine scena rock din Moldova, deși aceasta este destul de bogată și variată. Dar interesul există – este adevărat. De aceea, am vrea să le povestim mai multe oamenilor despre muzica rock moldovenească, despre ceea ce facem noi – eu în proiectul meu, Alexei – în al său, și uneori ne unim forțele, ca acum, de exemplu, spune Nicolae Mișcoi. Și vom face tot ce depinde de noi, pentru ca muzica rock în Moldova, această mișcare, acest mod de a gîndi și acest mod de viață, să-și găsească un suflu nou, un nou drum și să iasă pe platforme mai mari și să înflorească precum această primăvară, ca aceste păpădii – „dandelioni” care ne înconjoară! Istoria continuă!

Vă amintim că festivalul Dandelion Acoustic rock se va desfășura la Chișinău pe 21 mai 2022, cu începere de la ora 18.45, la centrul Meteora, situat pe adresa str. Sarmizegetusa, 12.

3
0
0
0
0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Stare de urgență a fost prelungită pentru a 10-a oară. Cum calificați această decizie?