Arşiţa stiri: 151
Jocurile Olimpice stiri: 122
Transnistria stiri: 1453

Joost Klein, concurentul olandez, descalificat de la Eurovision riscă să fie pus sub acuzație

15 mai. 05:00   Showbiz
3604 1

Joost Klein, cîntărețul care a reprezentat Olanda la Eurovision 2024, și a fost descalificat din concurs cu doar cîteva ore înainte de marea finală, riscă să fie pus sub acuzație.

Tînărul de 26 ani a fost exlus din competiţia de la Malmö, după ce o membră a echipei de producţie a depus o plîngere la poliţia suedeză cu privire la un presupus „incident de culise”, transmite realitatea.md

Purtătorul de cuvînt al poliţiei, Jimmy Modin, a declarat că ancheta lor s-a încheiat şi că o decizie privind acuzaţiile ar trebui să vină „în următoarele două săptămîni”. El nu a precizat care a fost natura presupuselor ameninţări, transmite Digi24.ro.

„Ne aşteptăm să existe probabil o urmărire penală”, a declarat Emil Andersson, ofiţerul de poliţie însărcinat cu acest caz, pentru postul suedez de televiziune SVT.

De asemenea, el a precizat că o „urmărire penală accelerată”, un proces care durează aproximativ 6 pînă la 8 săptămîni, va fi probabilă, deoarece altercaţia nu a implicat o infracţiune mai gravă. Sursa citată precizează că infracţiunea de ameninţare se soldează de obicei cu amenzi în caz de condamnare.


După ce Joost Klein a fost exclus, radiodifuzorul olandez Avrotros s-a declarat „şocat” de această decizie şi a precizat că, deşi el a făcut o „mişcare ameninţătoare” către o operatoare de imagine, nu a atins-o pe aceasta.

„Împotriva înţelegerii făcute în mod clar, Joost a fost filmat cînd tocmai cobora de pe scenă şi trebuia să se grăbească spre camera verde. În acel moment, Joost a indicat în mod repetat că nu doreşte să fie filmat. Acest lucru nu a fost respectat”, a declarat Avrotros.

Radiodifuzorul a mai susţinut că a oferit „mai multe soluţii” Uniunii Europene de Radiodifuziune (EBU), care gestionează concursul Eurovision, dar Klein a fost oricum eliminat. Organizatorii nu au dorit să ofere mai multe detalii despre presupusul incident din timpul concursului, dar au precizat că acesta „nu a implicat niciun alt artist sau membru al delegaţiei”, din cauza zvonurilor că ar fi implicat delegaţia Israelului, pe fondul tensiunilor.

0
0
1
3
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?