Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4063

Corneliu Popovici, despre Eurovision: "A devenit o platformă de subminare a valorilor fundamentale"

14 mai. 16:00   ”Valori” Europene
5974 0

Corneliu Popovici, fost ministru al Educației, consideră că Eurovision-ul de astăzi "și-a pierdut din misiunea sa de a fi un concurs muzical și de a promova arta".

"Dezamăgirea și frustrarea sunt sentimente pe care le-am simțit cu toții în urma Eurovisionului 2024.

Scandalurile continue și controversele care au urmat chiar și după încheierea concursului ne arată că acest eveniment a pierdut din esența sa originală, devenind o caricatură a artei și a bunului-simț", a menționat Corneliu Popovici în cadrul emisiunii "De facto", moderată de Corneliu Ciurea.

Fostul ministru a mai adăugat că își dorește ca societatea să revină la puritatea clasică, în care lucrurile erau spuse pe nume.

"În loc să promoveze arta și diversitatea, Eurovision pare să se fi transformat într-o platformă pentru promovarea unor agende care contravin bunului-simț și bunei-cuviințe. Este timpul să ne întrebăm: este acesta adevăratul scop al Eurovisionului?".


Amintim că Republica Moldova a fost reprezentată în acest an de interpreta Natalia Barbu cu piesa "In the middle", care nu a ajuns în finală. Anterior, în anul 2007, ea a mai reprezentat Republica Moldova la Eurovision cu melodia "Fight", clasîndu-se pe locul 10.

Cea de-a 68-a ediția a concursul Eurovision 2024 a avut loc la Malmö Arena din Suedia. Ediția din acest an a fost cîștigată de reprezentantul Elveției.

42
0
1
5
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?