X 
Arşiţa stiri: 189
Jocurile Olimpice stiri: 142
Transnistria stiri: 1412

Organizatorii Eurovision vor reevalua concursul

15 mai. 08:45  
11941 0

Concursul Eurovision din acest an a fost unul dintre cele mai controversate din istoria sa. Cîștigătorul Eurovision, Nemo, a criticat aspru organizatorii pentru ceea ce a numit un „dublu standard incredibil”, scrie The Independent.

„Poate că Eurovision-ul are nevoie de reparații”, a declarat Nemo în urma victoriei sale.

Interpretînd piesa „The Code” în timpul ceremoniei din 2024 de la Malmo, Suedia, Nemo a impresionat atît juriul, cît și publicul.

Faptul că spectatorilor li s-a interzis aducerea steagurilor în arenă a stîrnit critici din partea lui Nemo în cadrul unei conferințe de presă post-eveniment. Întrebat de reporterul Eurovoix Daniel Stridh despre acest aspect, artistul l-a catalogat drept „incredibil”. După ce a spart trofeul în semn de protest, Nemo a continuat să sugereze că atît trofeul cît și Eurovision-ul în ansamblu necesită reparări periodice.

Nemo a fost întîmpinat cu aplauze și urale din partea reporterilor, subliniind că experiența sa a fost una intensă și plină de momente care nu reflectau doar dragostea și unitatea, ci și aspecte care l-au întristat profund.


Elveția a cîștigat Eurovisionul cu un punctaj impresionant de 591, urmată de Croația cu 547 de puncte. Ucraina, Franța și Israel s-au clasat, de asemenea, în primele cinci locuri, ultimul primind 12 puncte în urma votului publicului britanic. Cu toate acestea, reprezentanta Israelului a fost huiduită de public, în ciuda punctajului său solid.

De asemenea, au fost menționate și incidente în culise, cu unele delegații fiind acuzate că nu au respectat spiritul regulilor evenimentului. Uniunea Europeană de Radiodifuziune a confirmat că se vor lua măsuri pentru a asigura respectarea valorilor Eurovision-ului în viitor și că vor fi analizate plîngerile primite.

Aceste evenimente au fost parte a unei ediții Eurovision pline de provocări și controverse, care ar putea influența modul în care concursul este organizat și gestionat în viitor.

2
2
0
1
15

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав