Transnistria stiri: 1346
Eurovision stiri: 498

Eurovision 2023: Cea mai urmărită finală din istoria competiţiei

15 mai. 2023,, 15:45   Showbiz
3287 0

Concursul de cîntece Eurovision de sîmbătă seara de la Liverpool a fost cea mai urmărită finală din istoria competiţiei, potrivit BBC.

În Marea Britanie, a existat un vîrf de cinci minute cînd 11 milioane de oameni au urmărit show-ul şi o rată medie de 9,9 milioane, ceea ce echivalează cu o cotă de audienţă TV de 63%.

Recordul anterior a fost deţinut de finala din 2011, cînd o medie de 9,5 milioane au urmărit spectacolul. Anul trecut, finala de la Torino a fost urmărită în medie de 8,9 milioane de telespectatori. Concursul a fost cîştigat de favorita caselor de pariuri Loreen din Suedia, care a făcut, de asemenea, istorie devenind prima femeie care a cîştigat concursul de două ori. Ea a triumfat sîmbătă cu balada "Tattoo", la mai mult de un deceniu după victoria ei din 2012 cu "Euphoria".

Concursul de anul acesta ar fi trebuit să aibă loc în Ucraina, după victoria de anul trecut a Kalush Orchestrei şi a cîntecului lor "Stefania". Din cauza războiului, s-a decis ca Marea Britanie, vicecampiona de anul trecut, să găzduiască anul acesta concursul în numele Ucrainei, Liverpool fiind ales ca oraş gazdă. Oraşul a promis „cea mai grozavă petrecere vreodată” şi nu a dezamăgit. După succesul şocant de anul trecut al lui Sam Ryder, cu 466 de puncte pentru melodia sa "Space Man", Marea Britanie a revenit la realitate cu participanta de anul acesta Mae Muller. Cu 24 de puncte, Muller a terminat pe locul 25 cu piesa "I Wrote a Song", un triumf comparativ cu rezultatul din 2021 - 0 puncte pentru "Embers" a lui James Newman.

1
1
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?