TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Angelina Jolie a vîndut un tablou unic cu 11,5 milioane de dolari

Casa de licitaţii Christie's din Londra va vinde la 5 martie un tablou deţinut în prezent de actriţa Angelina Jolie, pe care fostul premier britanic Winston Churchill l-a pictat pentru a-l dărui celui care era pe atunci preşedintele al Statelor Unite, Franklin D. Roosevelt, relatează EFE.

Tabloul peisagistic, cu preţul de pornire de între 1,7 milioane şi 2,8 milioane de euro, are o valoare specială avînd în vedere că este singura pictură realizată de fostul premier britanic în perioada celui de-al Doilea Război Mondial.

Tabloul înfăţişează un apus de soare ce scaldă cu razele sale moscheea Koutoubia, monument emblematic din Marrakech, care a fost vizitat de Churchill şi de Roosevelt după încheierea Conferinţei de la Casablanca, din 1943.

După eveniment, liderul britanic a dorit să-i arăte omologului său american silueta moscheii avînd drept fundal cordiliera Munţilor Atlas, un peisaj care l-a impresionant atît de mult pe Roosevelt încît Churchill a dorit să-l imortalizeze într-un tablou şi să i-l ofere ca amintire.

După moartea preşedintelui american, pictura a trecut prin mîinile a numeroşi proprietari, înainte de a fi cumpărat de fostul cuplu de actori Angelina Jolie şi Brad Pitt.


Jolie Family Collection va pune vineri în vînzare tabloul intitulat "Tower of the Koutoubia Mosque", în cadrul unei licitaţii de artă britanică în care Christie's va oferi şi alte tablouri realizate de Churchill.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load