AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 464 358  Au ieșit 376 787​  Au rămas 86 251     Mai multe detalii
Eurovision stiri: 396
Transnistria stiri: 886
Criza energetică stiri: 711

Pastila anti-COVID disponibilă în R. Moldova va fi compensată de stat

12 ian. 15:05   Sănătate
2082 0

Pastila anti-COVID care a devenit disponibilă recent în Moldova va fi compensată în totalitate de stat. Astfel, medicamentul denumit Molnupiravir, care costă peste 1.000 de lei cutia, va deveni gratuit, transmite stiri.md cu referire la publika.md.

"Depinde doar de aceste proceduri de înregistrare a medicamentului în țară. Procedura de a-l compensa și a-l include este mai simplă, procedura mai complicată este de a-l aduce în Republica Moldova acest medicament", a menționat ministrul Sănătății.

Ministrul susține că problema cea mai mare este de a asigura stocul necesar de medicament, în condițiile în care pînă acum au fost autorizate doar două loturi de import de 6.000 de cutii de Molnupiravir.

Ala Nemerenco mai spune că pînă la sfîrșitul acestei săptămîni ar urma să fie modificat și protocolul de tratament al bolnavilor în condițiile în care este confirmată tulpina Omicron.


Prin urmare, medicii de familie ar putea să nu mai prescrie bolnavilor la domiciliu Arbidol sau alte preparate, care nu sînt antivirale specifice noului coronavirus. Acum, aceștia duc tratative cu Pfizer pentru a aduce în țară și pastila anti-COVID a acestora.

"Va fi asigurat spitalelor, nu este compensat, este gratuit către spitale. Este indicat către forme medii și moderate. Foarte important este că tratamentul cu ambele medicamente este inițierea la debutul bolii din primele zile", a declarat Ala Nemerenco.

Astfel, de pastila de la Pfizer vor beneficia doar moldovenii internați în secțiile COVID. Ministrul Sănătății a mai declarat că ar putea obține contractul cu Pfizer în următoarele zile. Deocamdată nu se știe care va fi prețul de achiziție, dar și ce cantitate va ajunge în spitalele din țară.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce este familia?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав