Criza energetică stiri: 789
Preşedintele stiri: 3235
Puterea stiri: 7327
Obiectiv european stiri: 286

Moldovenii sînt supuși noilor reguli de călătorie în România

6 dec. 2021,, 14:49   Sănătate
2122

Moldovenii care intenționează să călătorească în România vor trebui să prezinte un test PCR chiar și dacă sunt vaccinați anti-COVID. O decizie în acest sens a fost luată ieri de către Guvernul din țara vecină, ca urmare a confirmării prezenței tulpinii Omicron în România, transmite noi.md cu referire la sputnik.

Astfel, românii și cetățenii europeni care vin din țări din afara Uniunii Europene trebuie să prezinte un test negativ PCR la COVID-19, efectuat cu 48 de ore înainte de călătorie. Măsura este valabilă și pentru persoanele vaccinate. Cei nevaccinați vor intra în carantină timp de 10 zile.Noile măsuri restrictive vor intra în vigoare la 20 decembrie 2021.

Totodată, persoanele care intenționează să intre pe teritoriul României din alte țări ale Uniunii Europene vor prezenta în continuare certificatul Verde care atestă vaccinarea, trecerea prin boală în ultimele 180 de zile sau rezultatul negativ al unui test RT PCR, obținut cu cel mult 72 de ore înaintea călătoriei.

Amintim că Ministerul Sănătăţii din România a anunţat, sâmbătă seară, că primele două cazuri de infectare cu tulpina Omicron a virusului SARS-CoV-2 au fost confirmate în țară. Este vorba despre un bărbat şi o femeie, pacienţi din Vaslui şi Braşov, asimptomatici, care s-au întors în 30 noiembrie cu cursa specială din Africa de Sud.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав