Jocurile Olimpice stiri: 117
Transnistria stiri: 1453

Iată ce trebuie să conțină trusa de medicamente pentru vacanță a copilului

16 iun. 20:30   Sănătate
1057 0

Vacanța de vară se apropie cu pași repezi, iar pentru părinți, făcutul bagajelor poate reprezenta o adevărată aventură.

Pe lîngă păpușa preferată, costumul de baie sau ochelarii de soare, mămicile știu că trusa de medicamente pentru cel mic nu poate să lipsească, informează Noi.md cu referire la garbo.ro.

Vacanța de vară se apropie cu pași repezi, iar pentru părinți, făcutul bagajelor poate reprezenta o adevărată aventură. Pe lîngă păpușa preferată, costumul de baie sau ochelarii de soare, mămicile știu că trusa de medicamente pentru cel mic nu poate să lipsească.

Vacanțele cu copiii mici pot fi uneori extrem de dificile, mai ales cînd, ne putem regăsi în situația în care cel mic se îmbolnăvește. Recomandat este ca, oriunde ne-am duce în străinătate, să avem asigurarea medicală de sănătate achitată.

În bagajul plin cu haine, trebuie să ne facem loc și pentru trusa cu medicamente, utilă și absolut necesară oriunde am pleca cu cel mic.

Ce conține trusa de medicamente pe care o luăm în vacanță?

  • Termometru și antitermice (supozitoare și/sau sirop). Febra poate apărea în momentele total neașteptate, așa că, în loc să ne trezim la 2 noaptea că cel mic frige lîngă noi și nu este nicio farmacie deschisă non-stop prin apropiere, mai bine sîntem prevăzători și avem în bagaj cele necesare.
  • Săruri de rehidratare. Utile atunci cînd cel mic are episoade de diaree sau febră.
  • Antialergice. Vacanțele sînt momentul oportun pentru ca alergiile alimentare să își facă de cap.
  • Sirop de tuse, spray pentru durerile în gît, spray cu apă de mare pentru mucozități. Banala răceală. Nimeni nu și-o dorește în vacanță, însă există riscul ca atunci cînd totul pare mai frumos, microbii să „invadeze” gîtul și nasul celui mic.
  • Crema de soare. Nelipsită din orice vacanță. SPF 50 este un must! La nevoie, putem avea loțiunea pentru după plajă sau apa termală.
  • Spray împotriva țînțarilor și căpușelor. În funcție de vîrsta celor mici, pe piață se găsește o gamă variată de spray-uri împotriva mușcăturilor de insecte.
  • Crema cu gălbenele. Indispensabilă oricînd!
  • Ser fiziologic, comprese sterile. Pentru curățarea rănilor, ochilor, năsucului (la bebeluși)
  • Plasturi pentru copii (eventual rezistenți la apă)
  • Dezinfectant și servețele umede

Vacanță plăcută!

6
0
0
5
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?