X 
Jocurile Olimpice stiri: 118
Transnistria stiri: 1410

Cele mai dăunătoare combinații de produse

1 ian. 03:00   Sănătate
3042 0

Mulți oameni sînt atenți la alegerea produselor alimentare, dar nu toată lumea se gîndește la modul în care pot fi combinate produsele. Astăzi vorbim despre cele mai dăunătoare combinații de alimente care ar trebui evitate.

Cartofi și carne

Bunicile sînt obișnuite să ne bucure cu mese copioase, de exemplu, cu carne și cartofi. S-ar părea că cartoful este o legumă, ceea ce înseamnă că ar trebui combinat cu proteine animale. În realitate, nu este deloc așa. Aceste două alimente necesită diferite tipuri de enzime digestive pentru a fi digerate. Drept urmare, mîncarea nu este digerată mult timp și simți o senzație de greutate.

Castraveți și roșii

Ingredientele clasice pentru salată sînt de fapt complet incompatibile. Castraveții sînt alcalini în compoziția lor, iar roșiile sînt acre. În timp ce stomacul secretă acid pentru a digera castraveții, roșiile încep să fermenteze. De aceea, o mare parte din salata ta preferată de castraveți și roșii duce adesea la balonare și la alte consecințe neplăcute.

Alcool și cafea

Una dintre cele mai nereușite combinații. Oamenii de știință de la Centrul American pentru Studiul Dependențelor au descoperit că cofeina doar ascunde efectul alcoolului. O ceașcă de americano revigorează corpul timp de șase ore, totodată în tot acest timp corpul tău este deshidratat la maxim și, în loc de un somn bine meritat, vei avea insomnie și bătăi rapide ale inimii.

Burgeri și bere

Setul standard al unui boyfriend s-a situat în topul celor mai dăunătoare combinații de produse. Carnea tocată grasă și alcoolul lovesc ficatul: organul „se ocupă” de bere, încercînd să neutralizeze acțiunea toxinelor, în acest moment grăsimea de la burger intră în organism și se depune. Consecințe neplăcute - greutate și balonare, urmate de arsuri la stomac.

Ananas și iaurt


O cană de iaurt și fructe tropicale pare o idee bună pentru micul dejun. Dar nu toți adepții unei diete sănătoase știu că combinația de ananas cu produse lactate dăunează grav organismului. Acest fruct conține bromelină, un complex enzimatic care, combinat cu produse lactate, poate provoca intoxicație.

Vin și desert

Ai decis să te alinți la sfîrșitul săptămînii de lucru și ai comandat un pahar de vin cu un mic tort? Pentru corpul tău, o astfel de slăbiciune nu va trece neobservată. Vinul stimulează producția de insulină și ajută la accelerarea absorbției zaharurilor, ceea ce duce la creșterea grăsimii corporale. Dacă nu ai puterea să renunța la vin, atunci este mai bine să comanzi legume proaspete și brînză.

13
1
1
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?