COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 999 493   INFECTAȚI 390 742(+1783)   TRATAȚI 367 199      DECESE 10452(+8)   Mai multe detalii 
Coronavirus stiri: 7823
Criza energetică stiri: 477

Ceaiului verde poate scădea riscul de accident vascular cerebral

8 ian. 02:00   Sănătate
694 0

Ceaiul verde reduce riscul de cancer și accident vascular cerebral, previne dezvoltarea bolilor cardiovasculare. Despre acest lucru a anunțat publicația Nihon Keizai cu referire la medicul japonez de științe agricole, Yoichi Fukushima.

Potrivit lui, în ultimii ani, tot mai mulți cercetători au studiat efectul ceaiului verde asupra organismului.

"O meta-analiză din 2021, care a combinat și a analizat rezultatele mai multor studii, a confirmat că consumul de ceai verde contribuie la scăderea riscului de a dezvolta o gamă foarte largă de boli, inclusiv anumite tipuri de cancer, cum ar fi endometrial, pulmonar și cancer ovarian, precum și moartea de boli cardiovasculare și accident vascular cerebral", a spus Fukushima.

Potrivit cercetătorului, acest efect al ceaiului verde se datorează nivelului ridicat de catechine care se conține în el, care sînt antioxidanți. În plus, ele au capacitatea de a spori acțiunea anumitor enzime care sunt responsabile de defalcarea grăsimilor din organism.

Fukushima a adăugat că substanțele din ceaiul verde ajută la reducerea riscului de îmbolnăvire de gripă. Mai mult decît atît, acest efect este foarte îndelungat — poate dura pînă la cinci luni după consumul ceaiului.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X