COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 857 485 INFECTAȚI 330 799(+1505)   TRATAȚI 308 832     DECESE 7576(+41)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2958
Puterea stiri: 6915
Coronavirus stiri: 7685

Cărţile care tratează depresia

18 sep. 03:30   Sănătate
994 1

Dintre toate terapiile testate de-a lungul timpului, prescrierea unor cărţi motivaţionale s-a dovedit a fi un tratament eficient împotriva depresiei.

În cadrul unui studiu organizat de către medicii englezi, s-a demonstrat că pacienţii cărora li se recomandaseră, în plus, cărţi s-au vindecat mai repede decît cei care au beneficiat doar de tratamentul standard cu antidepresive, relatează The Guardian.

Pacienţii au participat, de asemenea, la sesiuni speciale unde un terapeut i-a învăţat să extragă din aceste cărţi motivaţionale exact ce este nevoie pentru o schimbare pozitivă.

Depresia îi face pe oameni să creadă că schimbarea în bine este imposibilă, iar cărţile motivaţionale au, în primul rînd, un impact semnificativ în schimbarea acestei percepţii – impact atestat de rezultatele încurajatoare ale tuturor studiilor şi analizelor destinate acestei dileme.

Accesul la astfel de cărţi este relativ simplu, din ce în ce mai mulţi medici abordează problemele psihice în cărţi de specialitate, destinate publicului larg, iar costurile nu sunt foarte mari.


O carte de acest gen este una dintre cele mai bune investiţii pe termen lung, au explicat cercetătorii de la Universitatea din Glasgow.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽