Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Beneficiile neștiute ale brînzei de vaci

7 aug. 2022,, 21:00   Sănătate
2611 0

Despre consumul de brînză s-a vorbit mult de-a lungul timpului, iar medicul nutriționist Mihaela Bilic a explicat cum ajută la slăbit.

„Pe vremuri, dacă făceai hepatită sau erai în convalescență după vreo boală gravă, ți se recomanda o dietă bazată pe brânză de vaci și carne fiartă. Acestea erau alimentele ușor de digerat, dar care ajutau și la refacerea organismului. “Celebra” brânză de vaci a ajuns să fie sinonimul alimentației dietetice și chiar e campioană când vine vorba de slăbit! Când spunem “brânză de vaci” ne referim la brânza proaspătă, dacă sîntem români, sau la cottage cheese (perle de brânză), dacă sîntem englezi. Și chiar ei, cercetători englezi, au ajuns la concluzia că folosirea produselor lactate cu zer mult (lapte bătut, brânză proaspătă, urdă) crește cu 30% randamentul curei de slăbire”, a precizat Mihaela Bilic, adăugînd ulterior: „Studiul făcut pe două grupuri de persoane cu dietă identică din punct de vedere al numărului de calorii a arătat o pierdere în greutate superioară în cazul celor care consumau produse lactate. Efectul se datorează conținutului de calciu și proteine din lapte, plus grăsimi cu efect antiobezitate.”

„Dacă vreți să slăbiți, vă recomand brânza proaspătă cu bastonașe de legume-fără limită de cantitate- indiferent câtă grăsime are sau cum se numește”, a mai precizat Mihaela Bilic.

Nutriționistul Mihaela Bilic a sărit în ajutorul celor care doresc să își păstreze silueta, dar nu pot renunța la sarmale, mai ales de sărbători.

„Sarmalele chiar sînt un fel de mâncare echilibrat, ele combină carnea cu cerealele și legumele așa cum este recomandat nutrițional.


Sarmalele pot reprezenta un fel de “farfurie ideală” în următoarele condiții:

- porția să fie de 3-5 bucăți, nu o oală întreagă

- carnea tocată să fie din pulpă de porc, care are puțină grăsime

- să nu fie adăugat la gătit ulei - de niciun fel!!

- să fie fierte în zeamă de varză/ borș/ suc de roșii

- smântâna să fie folosită ca decor

- să fie însoțite de ardei iute din belșug, ajută la stimularea metabolismului”, a explicat medicul nutriționist Mihaela Bilic pe contul de Instagram.

„În cazul în care țineți la siluetă, renunțați la mămăligă și consumați sarmalele ca fel unic la o masă”, a adăugat nutriționistul, potrivit DcNews.ro.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?