Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Băutura care combate durerile de spate

10 dec. 2023,, 22:00   Sănătate
2301 0

În ziua de azi, multe persoane se confruntă des cu dureri de spate, din cauză că petrec mult timp pe scaun şi nu adoptă o poziţie corectă a corpului. Din fericire, există o soluţie naturală care combate această problemă, însă la fel de importantă este şi mişcarea.

În ceea ce priveşte alimentaţia, consumul de alimente care conţin gluten nu este indicat în cazul în care ai dureri de spate, întrucît nu fac decît să înrătăţească problema. Pe de altă parte, alimentele naturale, precum spanacul, afinele, merele, ghimbirul şi mierea sînt de mare ajutor.

Spanacul este esenţial pentru menţinerea sănătăţii coloanei vertebrale şi, în acelaşi timp, uşurează durerile care apar în această parte a corpului, datorită nitraţilor şi vitaminei K pe care le conţine din plin.

Merele sînt bogate în quercitină, un antioxidant care are puternice proprietăţi antiinflamatoare. Şi ghimbirul ajută la diminuarea inflamaţiilor şi a durerilor, deoarece conţine compuşi uleioşi care uşurează aceste simptome.

Despre miere se ştie încă din antichitate că elimină durerile de spate şi reduce inflamaţiile.

Cum sporeşti efectele acestor alimente?


Decît să consumi aceste alimente separat, mai bine le foloseşti pe toate la prepararea unei superbăuturi.

Ingrediente necesare:

5-6 afine
cîteva frunze de spanac
1 măr curăţat
1 lingură de miere
1/2 linguriţă de ghimbir dat prin răzătoare
1/3 cană cu apă

Ingredientele, mai puţin afinele şi mierea, se amestecă bine în blender. La final, adaugă o lingură de miere şi cîteva afine, pentru a-i spori proprietăţile benefice. Pentru efecte maxime, se recomandă consumul acestei băuturi în mod constant.

23
5
1
1
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?