Oamenii de știință au efectuat o verificare a produselor alimentare oferite în avioanele a unsprezece companii aeriene și au constatat că cel mai mare pericol pentru pasageri îl reprezintă apa. Rezultatele studiului au fost făcute publice de către Charles Platkin, profesor la Hunter College din New York.
- Avionul aterizează, dar după aceea nimeni nu curăță rezervoarele de apă, pentru că nu este timp pentru aşa ceva. Rezervoarele sînt reumplute din nou pînă la margini. Tot ce s-a sedimentat la fund, acolo şi rămîne ", a explicat el pentru ediţia New York Post.
S-a dovedit că rezervoarele sînt curăţite doar de patru ori pe an. Potrivit savantului, pasagerii nu ar trebui să bea cafea sau ceai gătite la bord, or în rezervoarele pentru apă s-ar putea dezvolta microorganisme precum E. coli (bacil de colon).
Prin urmare, cercetătorii recomandă consumul de apă doar din sticle, în timpul zborului. Iar după vizitarea toaletei se recomandă folosirea propriilor mijloace de dezinfectare.
Adăuga comentariu