X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Un om de știință explică pericolul consumului de cafea și ceai în avion

9 dec. 2018,, 18:01   Externe
3217 0

S-a dovedit că în timpul zborului cu avionul pasagerii pot deveni uşor victimă a unor infecţii cu bacterii precum Escherichia coli.

Oamenii de știință au efectuat o verificare a produselor alimentare oferite în avioanele a unsprezece companii aeriene și au constatat că cel mai mare pericol pentru pasageri îl reprezintă apa. Rezultatele studiului au fost făcute publice de către Charles Platkin, profesor la Hunter College din New York.

- Avionul aterizează, dar după aceea nimeni nu curăță rezervoarele de apă, pentru că nu este timp pentru aşa ceva. Rezervoarele sînt reumplute din nou pînă la margini. Tot ce s-a sedimentat la fund, acolo şi rămîne ", a explicat el pentru ediţia New York Post.

S-a dovedit că rezervoarele sînt curăţite doar de patru ori pe an. Potrivit savantului, pasagerii nu ar trebui să bea cafea sau ceai gătite la bord, or în rezervoarele pentru apă s-ar putea dezvolta microorganisme precum E. coli (bacil de colon).

Prin urmare, cercetătorii recomandă consumul de apă doar din sticle, în timpul zborului. Iar după vizitarea toaletei se recomandă folosirea propriilor mijloace de dezinfectare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?