X 
Eurovision stiri: 518
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4006

Declarație: Hotărîrile deputaților privind Curtea Constituțională sînt legale

26 apr. 2021,, 15:57   Politică
3231 11

Deputatul socialist Vasile Bolea susține că cele două Hotărîri adoptate vineri, 23 aprilie, de către majoritatea parlamentară sînt legale, iar pe cei care nu consideră la fel și afirmă că acestea au fost aprobate ilegal în plen Bolea îi îndeamnă să se adreseze în instanța de judecată.

În cadrul unei conferințe de presă susținute luni, 26 aprilie, socialistul Vasile Bolea a dat citire mai multor acte, declarînd că cele două Hotărîri adoptate de 54 de deputați, acte care vizează Curtea Constituțională a R. Moldova și judecătorii instituției constituționale, sînt legale, transmite NOI.md cu referire la Zdg.md.

„Cei care consideră că Hotărîrile sînt ilegale, nelegale nu au decît sa se adreseze în instanța de judecata de contencios administrativ, așa cum prevede legea. Pentru cei care nu cunosc adresa instanței de judecată, le comunic adresa: strada Kiev 3, municipiul Chișinău”, a declarat Bolea.

Pe lîngă deputați din opoziție, politicieni și experți constituționali care au declarat că cele două Hotărîri nu au nicio valoare juridică, menționînd că adoptarea acestor acte de către majoritatea parlamentară „seamănă cu o tentativă de uzurpare a puterii constituționale, și eurodeputați, conducători ai unor instituții europene, ambasadori și miniștri externi și-au exprimat îngrijorarea în legătură cu actele adoptate de Parlamentul de la Chișinău, afirmînd că aceste Hotărîri vin să submineze independența CC.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?