X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Voronin este atent cînd vorbește despre Plahotniuc și Șor

29 iun. 2020,, 13:20   Politică
5542 4

Președintele Partidului Comuniștilor, ex-președintele Moldovei, Vladimir Voronin, este foarte atent cînd vorbește despre ex-liderul Partidului Democrat, oligarhul fugar, Vladimir Plahotniuc, și complicele lui în "furtul miliardului" Ilan Șor, dar continuă atacurile active la adresa actualului șef de stat, liderul informal al Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, transmite Noi.md.

În special, Comitetul Central al Partidului Comuniștilor din Republica Moldova a emis la 25 iunie o declarație specială, patetic intitulată "Cu privire la trădarea josnică și descompunerea morală a lui Dodon și a Partidului Socialiștilor", în care Dodon și PSRM sînt învinuiți de "inițiativa privind interzicerea Secerii și Ciocanului", deși Partidul Socialiștilor din Republica Moldova, a declarat în mod clar că este categoric împotriva interdicției oricărui simbolism, legat de trecutul sovietic al țării noastre.

În același timp, despre Vladimir Plahotniuc și complicele său, Ilan Șor, liderul comuniștilor, Vladimir Voronin, vorbește foarte atent. Astfel, vorbind în cadrul emisiunii "Glavnoe" cu Lilia Buracovschi la postul de televiziune TVC-21, liderul PCRM a fost întrebat dacă el crede că SUA, la solicitarea procuraturii generale a Moldovei, îl va extrăda pe Vladimir Plahotniuc.

"Nu chiar. În primul rînd, el are mai multe pașapoarte", a menționat Vladimir Voronin. În continuare el a declarat, printre altele, că "nu știe de ce și cum au inițiat un dosar penal împotriva lui Plahotniuc". "De ce este acuzat, eu nu știu. Și că problema se va rezolva, mai ales în viitorul apropiat, eu nu sînt sigur", a subliniat liderul PCRM.

"Dar Ilan Șor va fi extrădat în Moldova?", l-a întrebat prezentatoarea pe Vladimir Voronin. "Știți, Israelul are legile sale. El nu își extrădează cetățenii. Deși presa scrie că există opțiuni. Nu știu despre ce este vorba", a spus liderul PCRM.


Anterior s-a anunțat că ex-președintele Moldovei, liderul Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin, încearcă să se îndepărteze de oligarhul fugar, ex-vicepreședintele PDM, Vladimir Plahotniuc, declarînd că nu-l cunoaște foarte bine și cu ce se ocupă acesta. Dar tovarășul Vladimir Voronin, se pare că a uitat că el însuși l-a "născut" pe Plahotniuc.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?