X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Problema revizuirii tarifelor la serviciile medicale, dată uitării?

12 iul. 2018,, 11:12   Politică
2725 0

Problema tarifelor mari la serviciile medicale a ajuns din nou în atenția deputaților.

Asta după ce fracțiunea socialiștilor a semnalat că problema așa și nu a fost soluționată de Guvern, chiar dacă anul trecut Parlamentul a dispus printr-o hotărîre să fie revăzute tarifele. Pentru a clarifica situația, deputații PSRM au cerut organizarea audierilor parlamentare cu participarea ministrului Sănătății, Svetlana Cebotari, notează Noi.md.

„Noi cu toții în acest Parlament am votat pentru decizia de a ne adresa Guvernului pentru a fi revizuite tarifele la serviciile medicale. Au trecut 15 luni din momentul adoptării unanime a acelei decizii, dar de la Guvern nu este nicio reacție. Nu ni s-a comunicat nimic nici în scris, nici verbal. Solicităm să ne spună ministrul ce e cu implementarea acelei decizii”, a menționat deputatul PSRM Vladimir Odnostalco.

Potrivit lui, situația din sectorul sănătății „este catastrofală”, iar pacienții continuă să plătească sume colosale pentru consultațiile medicale.

Menționăm că tarifele la serviciile medicale au fost majorate la 10 februarie 2017, printr-o decizie aprobată de Guvern, de 2, 3 și chiar 5 ori. Ulterior, Parlamentul a intervenit printr-o hotărîre prin care a dispus revizuirea Metodologiei stabilirii tarifelor pentru prestarea serviciilor medico-sanitare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?