Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Vlad Filat atacă în instanța de judecată un portal de investigații

22 iul. 2022,, 14:20   Politică
4411 0

Centrului de Investigații Jurnalistice și o jurnalistă a acestuia a fost atacați în instanța de judecată de către fostul premier, Vlad Filat, pentru un articol ce a scos la iveală faptul că fondatorul Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM) a reușit să-și salveze bunurile mobile și imobile de sub sechestru, după ce a fost eliberat anticipat din închisoare.

Ancheta arata că, deși sentința de condamnare a fostului premier Vlad Filat prevedea şi confiscarea averii, inclusiv a imobilelor pe care fusese aplicat sechestru, acesta a reuşit, prin diferite scheme, să-şi păstreze cea mai mare parte din bunuri. Jurnaliștii antricorupție.md au dovedit că Filat a organizat şi a dirijat aceste scheme chiar în perioada în care era încarcerat.

Procesul penal a fost pornit în baza unei plîngeri penale a avocatei lui Filat, Cristina Doagă, care este și amica fostului premier Vlad Filat, cei doi fiind surprinși ieșind dimneața din aceeași locuință, fapt pentru care, în spațiul public se vehicula că cei doi ar fi într-o relație.

Juristul Centrului de Investigații Jurnalistice, Sergiu Bozianu, care a depus explicații la organul de poliție, a precizat că plîngerea penală este cu tentă de răfuială, întrucît avocata lui Vlad Filat ar pretinde că jurnaliștii i-ar fi spart poșta electronică a clientului său și cere să fie cercetați penal.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?