Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Șapte apropiați ai Partidului Șor, ce urmau a fi arestați, au părăsit țara (DOC)

22 iul. 2022,, 14:55   Politică
4942 0

Peste șapte suspecți din dosarul partidului Șor”, toți membri ai grupului Șor, ar fi părăsit Republica Moldova între 10 și 16 iulie. Unii dintre ei, potrivit unor surse sigure, urmau să fie arestați.

Despre aceasta anunță jurnalistul Alex Cozer care consideră că operațiunea structurilor de drept a fost puternic sabotată din interior, transmite jurnal.md.

„Spre exemplu Balițchi, care apare ieri în înregistrările CNA cu sacoșa cu bani, a plecat încă la 10 iulie la Tel Aviv. Himici, alt erou al înregistrărilor, apărînd și el cu teancuri de bani, a plecat la Istanbul.

Ceilalți s-au strecurat și ei rapid în acest interval și nu s-au mai întors.

A plecat și Marina Tauber, apropo, cu acceptul judecătorilor, dar s-a întors. Cel mai probabil a fost convinsă de Șor să vină acasă pentru a se victimiza. Este foarte grav! Pentru că aceste evadări zădărnicesc în mod clar ancheta și prejudiciază rezultatele sale finale. De asemenea, aruncă o umbră asupra structurilor de drept”, a opinat Cozer.


Potrivit moderatorului emisiunii „Secretele puterii”, scurgerile de informație ar fi avut loc din partea unor oameni cu funcții importante în stat, „oameni în care unii de la vîrful guvernării au mare încredere, i-au promovat sau îi protejează”.

„Este extrem de important ca aceste cîrtițe să fie depistate și să răspundă pentru faptele lor. Altfel, orice operațiune va fi dată peste cap, iar anchetele nu vor mai avea finalitate. Mai ales că astfel de lucruri nu se întîmplă pentru prima dată” a conchis jurnalistul.

Amintim că deputata Marina Tauber a fost reținută joi, 21 iulie, pentru 72 de ore.

În privința deputatei a fost pornită urmărirea penală pe faptul falsificării raportului financiar al Partidului politic „Șor” pentru trimestrul I al anului 2022, precum și pe faptul acceptării cu bună știință a finanțării Partidului politic „Șor” de către un grup criminal organizat.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?